Boxe centrale / Sateliti centrali
ne-am ocupat pana acum de canalele FATA Stanga si Dreapta.
in orice sistem 5.1, urmeaza boxa centrala:
evident, in locul ceasului... care oricum va fi in plus, din momentul in care voi transforma bordul analog intr-unul digital...
[Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
[Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
e destul de greu de lucrat in locul respectiv... greu pe interior si foarte, foarte ingust, mic... ca sa echilibrez totusi puterea boxelor din portiere, am hotarat sa inghesui aici doua difuzoare si nu unul singur.
am montat tot azi si satelitii de pe spate, dar se facuse prea intuneric pentru poze.
va urma...
Efecte antifonare portiere fata
iarasi s-a facut tarziu pentru poze :-)))
dar am efectuat cateva teste...
boxele+tweeterele sunt cablate in paralel, lucru ce a necesitat inserierea unor rezistente (2.2 ohmi / 10W per canal), ca sa nu ard "casetofonul", chiar daca este un Watson :-P
BEFORE operatiunea a 2-a de antifonare, portierele se comportau bine... fara sa zbarnaie, fara sa rezoneze...
!!!DAR!!!
AFTER noua antifonare, dupa aceasta a doua versiune (acoperit gauri, vata minerala etc.), efectele sunt bestiale.
Sincer, nu credeam ca o sa sune niste BP atat de bine. In ceea ce priveste basii, efectiv iti trec prin plamani... :-))) Yuppie! si asta fara subwoofer :-P
Toata portiera vibreaza o data cu basii... dar nu in sensul rau, ci efectiv iti transmite vibratia, sunetul, il simti cum trece prin tine... fara sa fie aspru, metalic, fara sa distorsioneze, fara sa auzi zanganit de metal/tabla... e ca si cum ar fi toata portiera de lemn, ca boxele, imense de altfel, ale lui socru :-)))
Multumiri, pe aceasta cale, lui Ionut, de la care am preluat ideea cu astupatul gaurilor din tabla de mijloc.
Inca mai caut o solutie tehnica, sa pot testa, la modul "savant", cat de buna este izolatia fonica, in ceea ce priveste sunetele din exterior.
Anyway, pana una alta, desi pozele postate mai sus pot parea "barbare", se pare ca diferenta este chiar de partea celor cutezatori. Pe 200 intra mult insonorizant, si intra bine. Nu se vede, dar se simte si, cel mai important, SE AUDE :-D
brb