5 Attachment(s)
Sprayuri folosite - impresii & rezultate
si acum sa le luam pe rand, cam tot ce mi-aduc eu aminte ca am folosit.
DUPLICOLOR
-grund: foarte bun. aderenta super, iar pe canicula nu mi-a dat reactii adverse cu stratul de vopsea nitro (tinand ca am sprayat grund si vopsea la o distanta de maxim o ora). de asemenea, este destul de ieftin, daca tinem cont ca vine la doze de 600ml.
[Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
-primer pentru plastic: de sprayat, se sprayaza excelent. nici el nu mi-a facut probleme cu vopseaua data in aceeasi zi. am mai incercat un primer pentru plastic facut de o firma autohtona, dar era mult mai slab decat cel de la Dupli, in sensul ca devenea rugos, aspru si nu se depunea uniform. din pacate este scump: peste 40 roni doza de 400ml...
-vopsea termorezistenta: pe langa faptul ca e singura vopsea despre care stiu ca este siliconica (scrie pe ambalaj, deh), nu prea am cuvinte de lauda... cam deloc... am incercat sa vopsesc capacul de la motor... sprayul cu pricina imi lasa dare umede destul de evidente, iar cand am marit distanta, se usca in aer si se depunea aspru, de parca as fi vopsit un smirghel granulatie 80 :-))) am folosit 2 spayuri ca sa uniformizez vopseaua si tot a iesit prost. nu mai cumpar in veci. bani aruncati (costa undeva pe la 45 de lei).
-vopsea si lac: prooooaste. indiferent cum sprayati, vopseaua asta nu se uniformizeaza in veci. ma refer atat la elemente mari (capota, de pilda), cat si la cele mici, care ar fi trebuit sa iasa (eleroane, sa zicem). daca da Domnul si iese bine vopseaua (poate aia mata, ca cea metalica in niciun caz), atunci lacul sigur strica tot... se vad dare, crapa... intr-un cuvant, dezastru. solutiile de vopsit si lacuit de la Dupli sunt naspa! of course, daca vopsiti o chestie ffffff mica, gen gura de aerisire, manerul de la frana de mana, atunci sunt cat se poate de utile.
[Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register][Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
ca sfat general valabil la Duplicolor: sprayurile astea scuipa (mai putin primerul pentru plastic)... nasol moment... duza trebuie controlata tot timpul, non-stop... si in ciuda faptului ca am sters-o dupa fiecare trecere, au fost momente cand mi-a scuipat chiar in timpul spayerii... la un grund nu e chiar asa de nasol, dar la vopsea si mai ales la lacuire, te termina :-(