-
senzorul de "inchidere" capota are o invelitoare de cauciuc... in timp, aceasta si-a dat obstescul sfarsit, rupandu-se in prea multe locuri pentru a mai putea fi tinuta laolalta cu banda izolatoare...
azi am confectionat o "husa" pentru partea de switch a senzorului... tocmai din degetul unei manusi cauciucate :-) negru, elegant, finutz :-))) switchul e protejat, iar eu, cand deschid capota, nu mai vad cauciucul ala rupt in 14 puncte :-D
-
Azi am patit o iar cu un furtun repari (a se citi CARPII) crapa altul si m am suparat si le am demontat pe toate . le am schimbat pe cele primite de la sh si furtunul de jos intre radiator si racitorul de ulei se potriveste de la logan numai ca trebuie taiat 3-3.5 cm din partea mai groasa . si culmea vine mult mai bine nu atinge sasiul jos cum atingea cel de rover ( din cauza asta mi s a spart mie) . costa doar 10 lei.
-
negru asta pentru plastice ma intereseza si pe mine . cand vii in constanta.
-
ce zici de asta Eugen [Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register] si costa doar 600 de euro ( in munchen) . pacat ca e benzinar de 1,4
-
din pacate asta e. "furtune noi" este cuvantul de ordine sau maxima zilei, dupa cum vreti :-)))
Catalin, nu e vopsea speciala pentru plastic... ci se da inainte cu un PRIMER pentru plastic... eu nu am gasit decat de la Dupli Color, grundul respectiv, si a fost destul de scump... azi am pus stergatoarele la loc, dar mai este suficient de finisat... cand termin cu partea asta, o sa pun poze, sa vezi exact cum a iesit... pt ca am si plastice facute cu negru, am si metal facut cu negru.
-
azi am terminat de curatat tachetii... am desfacut la ei ca la ceasurile elvetiene... bila, arcul cel mic de la tacheti si sigurantele de la supape mi se par cele mai problematice piese din tot motorul... ai senzatia ca le pierzi la fiecare pas. :-)
-
te mananca eugen sa umbli la supape .pastilele alea se scot cu o scula speciala .ai grija mare cand le pui inapoi sa nu scapi vreo una sa se duca in carter ca o sa ai de munca nu gluma.
-
Ieri noapte am fost la Otopeni sa iau pe cineva . si pentru ca am fost anuntat pe drum ca avionul are intarziere am mers incetul cu 100 110 maxim pe autostrada.urmarea am parcus 243 km ful la ful am consumat 11.08 litri motorina deci un consum de 4,55\100 km. iar inapoi adica 277 de km 14 l la viteze de autostrada deci un consum de 5,05l\100.facand media iese un consum de 4.8\100. asta demonstreza inca o data ca sistemul de racire trebui curatat periodic cu simt de raspundere si eliminarea neetasietatilor ca motorul sa mearga in parametri optimi. Dupa cum am pus in postarile anteriore aveam un consum de 5,3 la 100 (luna trecuta facut consumul cu un drum la Moldova) si dupa schimbarea furtunelor si spalarea motorului rezultatele se vad.
-
da catalin, stiu. de scos este mai usor: am folosit o menghina mare cu marginile cauciucate (provenienta Dedeman) + magnet. de pus la loc nu le-am pus eu, le-a pus tipul care a rectificat chiuloasa... din pacate, scaunele de la supape nu le-a facut perfect, asa ca i-am dat chiuloasa inapoi sa mai mestereasca la ea... in fine, scandal, tipete, amenintari, el ca sunt nebun, eu ca supapa nu inchide 100% :-))) din astea...
concluzia: sigurantele alea le pune el la loc... eu doar inspectez ca sa fiu sigur, si asta pentru ca ultima data una dintre sigurante nu era la locul ei... in fine, mesterii lui peste prajit...
ca sa nu zic ca nu a masurat nimeni inaltimea chiuloasei, ca sa vedem daca poate fi sau nu refolosita... of, numai amatori pe langa mine...
-
Ce-am facut ieri alaltăieri ... Pai nu trăgea masina de loc adica am fost depasit de un Tico pe drumul spre Oradea, in halul ala de rau trăgea. Am fost la un tester local universal, si mi-o spus ca mi dus senzorul de la rampa de înalte. L-am schimbat, si problema o rămas, asa ca m-am apucat eu de desfăcut galeriile si cablaraiele, pana am gasit ca "cineva" dintre cei pe care i-am plătit sa-mi repare masina, mi-a prins unul dintre firele de la senzorul de înalte intre galerie si motor. Ăsta s-o topit, de aici si eroarea. Asa ca m-am apucat, l-am lipit, si acuma merge rovăruțul de nu-i vezi decât fumul. Apropo de mers, dieselul vostru cat consuma? Al meu nu-l scot sub 6,5 - 7 media. Iar din ce am citit prin alte părți asta ii un consum cam mare. Ce ziceti?