-
da stiu, are si socrul... din pacate nu avem pentru m6 :-))) am vorbit azi cu electricianul... mai sunt si alte variante de extractie, tot de genul bagam ceva in surub si invartim :-P era sa zic eu ce-mi bag, dar ma cenzureaza :-D
oricum, mersi de sfat. azi doar am luat rand pe rand celelalte suruburi si le-am inlocuit cu M6x36mm+saibe de la DDMan, hi-hi... astea s-au strans imediat cu dinamometrica si n-am avut probleme...
sincer, habar n-am, dar dupa faza cu 3 suruburi originale rupte, fara sa ajung la 10nm, mi-e frica sa le pun pe alea vechi...
-
apropo, ziceam mai demult ca in faruri, R200 are firele incurcate, + cu -, in cazul semnalizarilor...
ei bine, R200 are firele incurcate si la pompele de spalat parbriz si luneta. pe mufa scrie + si - intr-o ordine, iar ele sunt conectate exact pe invers...
bre, eu stiu ca englejii conduc pe dos, dar si polaritatile le-au incurcat?
-
Am inteles, doar ca suruburile sunt prea subtiri.
-
de care zici ca sunt prea subtiri? pentru extragere sau?
-
foarte interesant, am aflat azi ca harta originala pentru 1.8 Turbo ajungea la 205 cai putere... doar ca Rover a hotarat ca batea motoarele in V6 si a limitat puterea noului K Series...
-
Suruburile rupte.
Foarte tare asta cu 205cp. :)
-
da, da, mi-a picat fata... si cica 205 cu motorul stock!!!
in fine, nu ma intereseaza turbo pentru putere, ci pentru urcat dealul :-) de altfel, informatia nu stiu cat de mult sa o cred... in mod cert, 75 turbo de 1.8 poate mai mult.
-
UPDATE:
am fost azi la mecanic si am imprumutat un extractor de suruburi, marimea 2.
dupa care am mers la electrician. el a folosit o bucsa+freza (atentie, nu burghiu!) pentru a gauri exact pe mijloc vechiul surub... surubul era rupt la o adancime de 15mm... dupa ce ne-am chinuit cu centrarea gaurii, restul a mers brici... exact ca in instructiuni: surubul rupt a fost gaurit putin pentru a se putea infige extractorul, care l-a scos fara probleme.
Ionut a avut maaaaare dreptate sa ne indrume spre asa ceva:
[Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
din pacate, in CJ se gasesc undeva pe la 70 de roni setul... bataie de joc... o sa comand si eu o tura de pe net, dar mai incolo, ca acum m-a falimentat masina :-)
suruburile au iesit impecabil, filetul a ramas intact, iar eu am pus mai departe suruburile de la Dedeman, pe care le-am strans fara probleme la 10nm.
in afara de asta, am montat si semeringurile la came (de culoare NEAGRA in zona curelei de distributie si de culoare MARO/ROSU in partea dinspre volanta). semeringurile se monteaza PE USCAT :-))) adica fara alcool la bord si fara vaselina... se imping fara probleme si se pot bate usor cu o tubulara de 30-32, nu mai tin minte exact, ca nu era a mea.
am conceput si tevile pentru intercooler, dar e criza de materiale... o fi orasul asta nu stiu ce capitala (a tineretului, a culturii, a ... bip/peep/bip), dar tot nu gasim ce ne trebuie, atunci cand ne trebuie :-P
-
Bine ca ti-a iesit! 10 nm nu e mult deloc deci suruburile au fost cam "coapte".
-
mda... in cartea tehnica nu scrie ca ar trebui schimbate...
apropo, cand ai schimbat a doua oara garnitura de la galeria de admisie si ai strans-o cu dinamometrica, cum ai bagat-o? ai folosit prelungitor pt cheie, cardan ceva? ca sa stiu daca e usor de pus pe motor dupa ce asez chiuloasa...