ps: EMEX e in Romania... sa nu crezi ca iti zic sa aduci vopsea de peste ocean :-)
Printable View
ps: EMEX e in Romania... sa nu crezi ca iti zic sa aduci vopsea de peste ocean :-)
multam man...am sa analizez treaba...daca iese prea scump o las asa,ca pe 20 imi expira rovineta...:(....se poate plati in avans cu o saptamana si sa intre in vigoare de pe 20?
da, se pot comanda vignete cu maxim 30 de zile inainte.
amu, pentru galerie, se face si "powder coating"...
daca nu supureaza, nu curge nimic, se pot inveli cu material...
ai practic foarte multe variante...
daca nu te grabesti, poate luam impreuna un bidon siliconic... eu o sa reconditionez galeria pentru proiectul cu turbo... dar mai dureaza... cine stie, poate luam chiar mai multi...
*daca imbraci serpisorii cu material, avantajul e ca reduci din caldura degajata... dezavantajul este ca ii scurtezi perioada de viata... eu pentru caldura prefer scutul termic... asta ca sa nu afectez "valabilitatea" galeriei.
bronz de sobe e f ieftin si bun
ieri i am schimbat cutia de viteze multumita lui Nelu si ii multumesc inca o data pt ajutor.
bronzul dupa nici 10 km parcursi,se arde si se exfoliaza...sunt patit!!:)
solutiile profi (siliconice, epoxidice, ignifuge si tot asa mai departe) nu se vand, de regula, la cutii mici... ele sunt distribuite direct la ateliere, in bidoane de minim 5 litrii... am pe cineva care lucreaza la Kober... si cu tot cu pile, a trebuit sa cumpar 5 litrii de grund :-) problema nu este doar asta. mai trebuie luat si diluant special... care, in cazul meu, cel epoxidic, nu se gaseste decat tot la 5 litrii... aici, tipul a putut sa ma ajute si mi-a dat pe sub masa, ca sa zic asa :-)))
ideea este ca 5 litrii sunt prea multi pentru o singura masina... macar 2 daca va asociati, si puteti face toata burta masinii, cu tot cu esapamentul integral... imi pare rau ca nu ma pot implica acum, pentru ca sunt prins cu altele pana in toamna...
si apropo, nu puneti la pistol vopsea din asta, pana nu stiti sigur ca aveti cu ce sa o curatati...
anyway, weekend placut la toti! ciao!
off topic care ati fost in ultima vreme cu trenul la mare, am cumparat 2 bilete dus -intors pret 950 ron la vagon dormit 2 paturi, care stie conditile actuale, o sa fie prima calatorie cu trenul dupa multi multi ani,dar am hotarat ca in loc de 14 ore de condus sa fac 17 in tren la orizontala :)
:) )))))). Ar fi bine sa faci numai 17 ore cu trenul. :) ))))
vagonul de dormit era SUPER inca de mic copil...
ultima oara am fost acum cativa ani, pentru un recital la Buc... pot sa confirm ca sunt conditii foarte, foarte bune.
tot vagonul se inchide. nu intra si nu iese decat cine trebuie. se incuie si cabina pe interior. chiar sunt conditii de siguranta maxima. Ventilatia si/sau aerul cald functioneaza. ai priza functionala si tot ce iti trebuie pentru toaleta personala.
singurul lucru care nu l-am incercat, a fost sa fac dus in tren... in schimb, wc-ul de pe coridor este ca la mama acasa :-)
poate ca nu este chiar ca in strainatate, putin cam scump pt Ro... dar cred ca nu o sa regreti.
ms de info si de cele 17 ore plus :) am hotarat sa nu ma aventurez cu masina,anul trecut am luat intre roti o bucata de fier vechi de la un camion ce era supra plin cu fier am spart baia de ulei la 3 dimineata undeva in munti pe langa tg mures am pierdut o zi de mare platita si inca 1100 ron pt sudat manopera plus tractari cazare la o pensiune in mijlocul salbaticiei plus ca in loc de 4 litri de ulei au pus 5 si m-am dus asa pana in constanta si alti bani sa scoata afarara surplusul , mita pt radar si cand am ajuns pe plaja am fost setat de concediu :mad: ,asa ca si cu plus 20 in tren daca conditile sunt ca cele zise de eugen sunt super multumit
si ce luna e in Romania ca inca se mai posteaza intalnirile din april si mai :D:D:D
pai vezi ca dimineata, intalnirea era "in desfasurare" :-)
acum, vorbind serios, pentru Romania, recomand cu incredere pachetul "drumuri grele". adica: scut baie ulei si scut rezervor. ambele din METAL... in plus, o distanta de sol de 15-16 cm, cam ca la Logan. tot ce este sub, este doar de orash, drumuri frumoase sau condus foarte-foarte prudent...
am fost si cu masini joase, in Padis... dar crede-ma ca nu o sa mai repetam experienta in veci... suntem fericiti ca ne-am intors cu masinile functionale :-)
am observat un zumzait sub capota cred ca vine de la unul dintre senzori a mai patit cineva? zumzaitul nu este tot timpul dar azi a fost pt a 3 ora sap asta si m-am gandit sa pun intrebari,cred ca e shaft sensor, ms
950 lei...iuhuhuuu scump...echivalentul pentru mine la 320 litri de gaz ....si aproximativ 3600-3700 km de parcurs cu acesta!!!....14 ore de condus pana la mare??? din Austria?Si mai e si placerea de a conduce,de a opri unde vrei si cand vrei....
la pretul asta la bilete merg cu masina
mihai, nu cred ca senzorii "zumzaie". zgomotul despre care vorbesti, daca nu e tot timpul, incearca sa memorezi in ce conditii apare. then, you can replicate :-)Quote:
Originally Posted by mihaivolei [Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
explica mai exact cum e ''zumzaitul''...avand si eu tot 75,1.8 benzina,crede-ma cunosc toate sunetele si zgomotele pe care le produce 75-ul!!....tiuie vreo 5 minute cu aproximatie solenoidul de la actuatorul de relanti si mai ''caraie'' canistra ''purge valve'' (EVAP)...senzorii nu zumzaieQuote:
Originally Posted by mihaivolei [Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
din ce citesc aici, masinile noastre "CARAIE", "TIUIE" si "ZUMZAIE"... bai fratilor, ce marca ziceati ca sunt?
:-))))
Rover. :) ))))
Azi am probat un elm327...fac un topic mai tarziu cu mai multe nelamuriri...
am trecut pe la electrician si am facut progrese cu balasturile. pot sa reglez lumina de la xenon intre 17W si 51W. se poate chiar si mai sus, dar hai sa nu fim teribilisti :-D
am facut o proba de 2 ore cu balastul la 50, racire pasiva prin radiator si un rezultat de 20 de grade peste temperatura ambientala e parfum :-)
in schimb, trebuie sa recunosc ca astept cu nerabdare rezultatele de la ELM.
Anglia e plina de ele, conectate ba la telefon, ba la tablete... chiar in momentul asta este de vanzare o consola de ZS, modificata, cu tableta si diagnostic in bord... eu zic UP! :-)
am si eu un elm deasta. il pot conecta la smartphone ?
din ce am citit despre elm 327 ...se spune pe net ca sunt niste simple ''jucarii'' cu care sa iti pierzi timpul...ma rog,parerile sunt impartite.
hai sa lasam putin faptele sa vorbeasca... intrati pe youtube si o sa vedeti o multime de Rover-MG diagnosticate cu elm, in timp real, pe Android.
acum, faptul ca exista unele limitari... este evident... dar la 50 de lei cat ajunge cu tot cu soft... sa mai zic ceva?
DECI, compatibilitate OBD2 exista. a fost obligatorie prin lege!!! sa nu ne mai ascundem dupa degete. acum, faza este ca normele prevedeau numai compatibilitatea pe partea de MOTOR, cu coduri universale, respectiv cele care incep cu 0.
in plus, mai exista coduri pe producator... specifice... ele nu faceau obiectul OBD...
celelalte sisteme, ABS, SRS, HVAC, nu au fost incluse... nu era obligatoriu...
tocmai din aceste cauze, au aparut diverse preconceptii... in special la noi, pentru ca producatorul a cam iesit din uz :-)))
dar, vedeti ca exista chinezarii si chinezarii... nu prea sunt egale intre ele :-)
da, poti. dar trebuie sa fie varianta bluetooth. in plus, tu ai diesel, deci, motorul trebuie sa fie putin mai nou... daca nu ma insel, tocmai ce l-ai schimbat, asa ca toate sansele sunt sa fie compatibil... stii ca la diesel, obd a aparut mai tarziu.Quote:
Originally Posted by player1 [Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
Ionutz, uite aici consola respectiva... arata belea... serios daca nu m-am gandit cateva ore cum se poate adapta la 200 :-)
[Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
Acest conţinut este indisponibil momentan....asta ai trimis!!!!:mad:Quote:
Originally Posted by Eugen_piano [Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
unde as putea gasi asa ceva pe la noi prin Romanica??[Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register] Eugen,cum as putea achizitiona ceva de pe ebay?...ce pasi si ce conditii trebuiesc indeplinite?
Leo, linkul e bun... a fost probat si inainte si dupa si acum :-))) dar grupul e cu acces :-P
[Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
asta este un 45 cu climatronic, cu elm si tableta. dupa cum se vede si relantiul.
Leo, in ceea ce priveste ebay, indiferent ca este .com sau .co.uk sau oricare altful:
-trebuie card valabil in strainatate si conturi atat pe ebay, cat si pe paypal. urmezi instructiunile.
*paypal o sa-ti ia un euro de pe card, ca sa confirme ca este contul tau... ai sa primesti pe extrasul de cont un cod de acces. dupa care, iti dau baietii euroiul inapoi.
*poti folosi cardul cu contul in lei. conversia se face automat la cursul bnr + undeva pana la 2-3 bani per unitate de valuta. in functie de banci si de comisioane, un dolar, daca are cursul de 3.2, o sa fie taxat la maxim 3.5...
chiar de suportul in cauza, cel de tableta... nu cunosc... desi de fiecare data imi plac lucrurile integrate in consola centrala, am alte planuri... strict vorbind pentru mine, orice montezi in consola centrala este mult prea jos... lucrurile, repet, pentru mine si numai pentru mine, trebuie sa fie in the line of sight.
Cadillac a fost singurul producator care a integrat HUD pe masina... HUD adevarat, nu cu adaptor OBD si cu film de proiectie... dar, din pacate, tehnologia nu s-a impus si nici nu poate fi adaptata...
Depinde si cine isi da cu parerea. Proprietarii de opel, vw-audi, ford au de ce sa fie nemultumiti pentru ca au la indemana interfetele dedicate la preturi sub 150 ron.Quote:
Originally Posted by leonard75 [Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
La noi insa povestea e un pic diferita.
men, vezi ca este de vanzare magaoaia asta, vezi pe forumul de fbQuote:
Originally Posted by Eugen_piano [Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
"chiar in momentul asta este de vanzare o consola de ZS, modificata, cu tableta si diagnostic in bord"...
rekinule, ai intarziat la petrecere :-)))
e si un 200 de vanzare... la 200 de lire... cu scaune sport! numai alea fac toti banii... asta e.
off-topic:
man, scuze pt faza cu husa... o sa-i zic la om sa le coasa manual, ca altfel pana repara mesteru' masina... eu i-am trimis si ieri un mesaj, dar nu mi-a raspuns... greu sa faci ceva in tzara asta... daca nu au facut chinezii sau nu este de fabrica, se pare ca e degeaba... nimeni nu misca nimic in front...
multumesc Eugen pentru lamuriri....arata bine consola,numai ca eu pe 75 nu se merita sa ii modific nimic...stric aspectul classic al bordului,daca aveam vreo ''sportiva''sau vreun coupe...Quote:
stiu Leo... 75-ul e o masina care arata foarte misto exact asa cum este... atat interiorul, cat si exteriorul...
nu mi se pare ca se preteaza la cine stie ce modificari...
25/ZR tin mai mult la "tavaleala"... poti sa faci orice din ele si cumva, pana la urma, se integreaza mult mai usor si mai bine... (eu nu sunt neaparat un model, in privinta asta... am lasat partea estetica la sfarsit... sfarsit care inca este departe :-)))
consola asta arata ok, nu pot sa zic ca sunt innebunit... eu am pus poza demonstrativ, pentru ca a venit vorba de ELM.
scuze de intarziere dar sunt online doar de la munca deci zumzaie doar la relantiu si dece am crezut ca e senzorul pt ca apasand cu degetul pe el nu mai suna,dar exact ca si o albino bagata intr-un borcan se aude si nu tot timpul sunt zile si zile de ex ieri a facut azi nu mai face ,am sa fac o poza exact cu locul zumzait :) mama ce explicatii de mester dau :))))
si acum una pt tine eugen ca tu esti maestrul in fire am luat un ipad3 ca de 4 nu am avut bani vreau sa cumpar si un gps Bluetooth sal folosesc ca sat nav am vazut ca se poate dar inainte de asta am un laptop sony vaio cu multe filme si vreau sa le transfer pe ipad am auzit de un cablu OTG pt ipad sa le transfer de pe stick usb merge sau e doar pt poze,daca a mai facut care-va asa ? ms