-
mersi. nu stiam. dar nici nu aveam la indemana :-)))
nu-i graba. fac azi comanda la cateva chei, printre care si una de filtre de ulei, de care am vazut la mecanicul meu, din aia cu 3 gheare... pare destul de solida.
STIE CINEVA CU CE SA CURAT ULEIUL CARE A PICURAT PE JOS, PE ASFALT/BISCUITI? nu de alta, dar as vrea sa ii las curtea omului cat se poate de curata... nu am scapat decat cativa stropi si putin WD.
-
cu orice curea de distributie sau transmisie veche ( cea mai buna e aia de dacie de la alternator)
-
inseamna ca ai un motor ''nepofticios'':D! Azi mi-am cumparat uleiul de motor....dupa multe cautari pe ''goagle'' despre uleiuri,tipuri,performante etc,m-am decis sa merg data asta cu RAVENOL VSI 5W40 full sintetic,cu interval de schimb la 25000km!!!! Este rafinat in Germany. Am citit numai de bine despre el,iar pretul este acceptabil,si pe deasupra este mult superior lui Castrol cu care merg eu de 3 ani incoace. Am renuntat la Castrol ca am auzit ca ar fi contrafacut si s-ar imbutelia si in Turcia. Un link despre Ravenol,de pe site-ul oficial cu modelul de Rover pe care il detineti si uleiul recomandat de ei,pt motorul in cauza:[Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
-
-
Eugen cu nisip sau rumegus si daca nu ai de astea cu pamant uscat
-
Dupa un drum de 1500 km(in care nu am iertat motorul depasindu mi recordul de timp de la moldova la mangalia 630 km in 6,45 ore ) motorul a mers perfect cu liquie moly 10W 40 si ceretec( aditiv cu ceramica).
-
Eu am Roverasul de ceva timp. Tot timpul am fost doar pe Castrol, si filtru Mann sau Champion. In primul rand uleiul se alege in functie de uzura motorului. Cu cat uzura este mai mare cu atat vascozitatea uleiului trebuie sa fie mai ridicata. Adica, dupa 150 -max.200 mii Km se trece de la 5w40 la 10W40 atat la benzinar cat si la diesel.
In al doilea rand de multe ori platesti in plus pentru marca. Nu conteaza asa mult marca cat vechimea lui (vezi data de ambalare). In rest sa fii atent la vascozitatea lui, atata tot, si NICIODATA sa nu combini uleiurile intre ele!
vezi [Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]