2 Attachment(s)
Instalare airbaguri laterale (montate in scaune)
Se poate povesti in regia lui Florin Piersic, metoda soap opera :-D, dar pe scurt suna asa:
Pentru ca erau mai bine conservate, airbagurile laterale avand aceeasi impedanta, si pentru ca ofereau o protectie mai buna, invelind corpul pasagerilor ca o cochilie, am ales doua scaune fata de pe Ford Mondeo, anii 2k.
Evident, instalarea in masina s-a dovedit aproape imposibila, drept pentru care s-a apelat la un truc: am pastrat scheletul original corespunzator scaunelor de pe 200, peste care am pus buretele si tapiteria de Mondeo, partea buna constand in faptul ca buretele de pe Ford era deja prevazut cu spatiile pentru airbaguri.
200
[Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
Mondeo (se pot observa marginile "ridicate" ale scaunului, atat in laterale, cat si in ceea ce priveste sezutul)
In urma masuratorilor comparative intre R45 si noul prototip de 200, am ajuns la concluzia ca spatiul dintre exteriorul scaunelor si stalpii B, respectiv zona in care ar trebui sa se deschida airbagurile thorax era mult mai mica pe modelul "tunat". Ca atare, s-a trecut la trimuirea plasticului care acoperea stalpii, facandu-se loc pentru o eventuala detonare. Tot in acest scop s-au adus si unele modificari ale carcaselor airbagurilor laterale.
Instalare airbaguri laterale 2
Instalare airbaguri laterale 3
Curtain airbag - the logic
In principiu, cortinele se declanseaza impreuna cu airbagurile laterale, bazandu-se tot pe informatiile primite de la senzorii de impact din praguri. Asadar, sistemul de control exista, respectiv cel de pe R45.
Initial, stiind ca modelul 45 este mai putin lat decat high-end 75, am fost tentat sa cred ca nu este suficient spatiu... dar, daca Fiat Grande Punto le are instalate... merita cercetat!
Fiat Grande Punto Blueprint: