da, intr adevar. despre ce rover vorbim aici?
Printable View
da, intr adevar. despre ce rover vorbim aici?
azi, dupa aproape doua saptamani de munca, am inaugurat farurile clare. xenon cu lupa, lentila din plexi de 3 mm, led driving lights si angel eyes. now i see you :-D
pana acum nu ne vedeai ? :)) doar acum spui?
ieri am spalat, ceruit si "detailat" interiorul.
azi am pus o antena noua de radio si am reparat balamaua de la torpedou.
maine... mai vedem noi :-D
ps: playere, la mine farurile au avut de parcurs o adevarata saga. de aproape 4 ani unul dintre ele nu avea toate piciorusele de reglaj functionale. pentru o vreme nici nu prea bateau in acelasi loc. acum am ajuns si eu la dunga, in fine, aproape :-D
ma bucur sa aud asta. imi place cum au iesit.
cu ocazia asta mi am amintit ca am o "sticla" de inlocuit la unul dintre faruri. cum sa procedez?
Nu e foarte greu, cutter si tai cat poti "siliconul" , dupa care daca ai un aparat din ala de suflat aer f fierbinte (nu e obligatoriu) si incepi sa tragi dintr-un colt. Daca nu reusesti, pe o distanta de 1 cm, ptr a incepe sa tai si interiorul de acolo, rupi buza carcasei.
nu vreau sa rup nimic, nu se poate cumva cu grija?
doar cu ala de aer cald, la primul set nu am avut
Azi mi-am montat instalatie gpl. Sper sa ies mai bine la consum.:)
asteptam cifrele
pana acum e bine. de cati bani am bagat gpl pana acum nu faceam km astia in benzina.:)
La putere nu se simte nicio diferenta.
am tot fost pe drum, asa ca am intrat mai greu pe forum. azi plec in sfarsit spre CT.Quote:
Originally Posted by player1 [Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
farul se demonteaza foarte simplu. scoti tot ce poti din el (becuri, eventual ceva mufe, capace etc.) si il bagi la cuptor. eu am pus la 75 grade pentru 3-4 minute. a fost suficient. poti sa lasi pana la 5 minute fara probleme, sau sa pui la 100 de grade. evident, bagi farul in cuptorul gata incalzit.
lipiciul de faruri e foarte pacatos. iti mai trebuie o surubelnita cat mai lata ca sa desfaci headlightul in doua.
la reasamblare, ori incalzesti dinou partile si te folosesti de chestia aia lipicioasa originala, ori scoti tot lipiciul si bagi Den Braven MAMUT sau FIX TOTAL!!!! nu baga silicon pentru temperaturi inalte ca ala se intareste si crapa. foloseste ceva adeziv care ramane FLEXIBIL.
notes: NU incerca sa cureti prea tare oglinzile. vopseaua aia crom e foarte posibil sa se desprinda daca te joci cu ea.
daca desfaci farul, s-ar putea sa fie o idee buna sa le faci un polish cu Xerapol... in functie de starea lor.
atentie la lipiciul original, cand desfaci farul, sa nu pice pe oglinzi... se duce foarte, foarte greu.
bafta mare. daca e ceva, da-mi un telefon. zilele astea o sa pun si poze cu farurile. numai sa ajung acasa :-D
esti in constanta acum? cand ajungi in cluj?
daaaaa. azi am facut prima baie, la Corbu!!! super tare, recomand calduros la orice roverist! dupa 16, inclusiv, suntem in CJ. am testat si interfata de diagnoza (CDP+) pe un C3 diesel, al lui maica-mea. Legatura cu Rover? SRS-ul era facut tot de TEMIC!!! ca sa vezi :-P numai bine!
I-am reparat VIS-urile, acceleratia si polishat farurile.
farurile cu ce le-ai facut? Xerapol?
Habar n-am Eugene, pur si simplu n-am dat importanta cu ce-mi freca nenea ala farurile. Eram in al noualea cer fiindca-mi rezolvasem problemele cu motorul... si n-am fost atent la polishare. Cert este ca au iesit destul de bine, zici ca-s noi.
100 lei m-a costat.
le am dat si eu intr o vreme un polish cu 30 de lei ambele. de fapt nu eu, un meserias.
Extraordinar de ieftin!
Acum cat timp se intampla asta?:confused:
cam de un an si ceva. conteaza meseriasul, adica cel care cere suma.
Eugen...sfatul meu...3M sau Festool
Dumi, eu tocmai ce mi-am facut faruri noi din plexi transparent. Nu se pune problema, momentan.
Intrebam din alt motiv, si anume: am citit foarte multe reviewuri excelente despre Xerapol; DOAR ca, pe un singur forum, am gasit unii care ziceau ca nu prea dureaza...
Adica, se da cu smirghel (diferite granulatii, pana la 2000-2500, pe ud), iar la sfarsit, zgarieturile tot se vad. Pentru finisare, se da cu "solutia minune" si totul e brici. Ei bun, astia spuneau ca, dupa un timp, "smecleul" s-ar duce de pe far, cum ar veni, si "reapar" zgarieturile.
De asta am intrebat cu ce s-a facut, sa avem in baza de date :-D
Daca si-a polishat cineva farurile cu manuta lui, sa scrie in rubrica de detailing.
Bafta mare!
Cu manuta mea nu, dar in fata mea. La 75, daca vrei sa iasa bine...trebuie data bara jos. Nu prea ai ce cauta cu 2000 pe far, minim 2500, ideal 3000, evident cu apa. Dupa care, polis, viteza minima, presiune pe far foarte mica. Nu trebuie insistat mult pe unul singur ptr ca se incalzeste foarte tare. Sari de la unul la altul. Scule...flex cu potentiometru si burete. Pasta...Xerapol-ul e ptr zgarieturi foarte fine, pe 2 vine festool, cu cele 3 modele diferite de pasta, bun ptr polisat, extraordinar de usor de spalat pasta ascunsa prin diverse locuri, iar pe 1 - 3M, super ptr polisat, al dracu de greu de indepartat pasta ascuns prin diverse colturi.
In sfarsit am reusit si eu sa-i montez camera de mers inapoi.:D
In plus am schimbat curelele de la transmisie (agregate).
lux. frumos. iti proiecteaza in bord, pe gps?
hai sa ma "laud" si eu: i-am schimbat stergatoarele :-)
ce stergatoare i ai pus?
tip aeroblade, cumparate de la Auchan, ca si data trecuta. mi se pare ca au cea mai bogata selectie de stergatoare. atat in Cj, cat si in Ct. am ales ceva mediu ca pret (spre 20 roni/buc), made in Italy; se vede tzipla.Quote:
Originally Posted by player1 [Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
am facut masuratori pe parbriz si folosesc stergatoare MAI MARI decat cele stock (care sunt subdimensionate, zic eu). de mai multi ani fac asta. am incercat si duze tip perdea, dar cred ca e pompa prea slaba pentru asa ceva. so, am revenit la duzele originale + stergatoare cu steroizi :-D
astazi nu i-am facut nimic, l-am lasat in parcare, sa se odihneasca ( same shit am facut si eu:)) )
genial. Have A Break, Have A Kit Kat! :-D
Azi i-am mai anulat un catalizator, ca-mi zdranganea ceramica din el. Azi am aflat ca V6-le are doua catalizatoare...
hmmm. Cum mege fara 1 cat? pareri? stiu ca sunt multe masini care, culmea, din ce zic proprietarii, au mers mai prost fara catalizator :-) sunt curios daca la R75 se simte diferenta. In bine sau nu. Intreb, doar.
astazi am facut
niste schimburi necesare la noul 75:
ulei, filtre, lichid cutie viteze, lichid servodirectie, antigel, lichid frane, lichid ambreiaj
kit ambreiaj
subframe motor
urmeaza: brate, bucse, capete de bara, bielete, arcuri, amortizoare, tapiterie de piele si alte detalii la caroserie si nu numai.
[Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
daca ai unde si cu ce o placere sa lucrezi.doamne ajuta si spor la munca
prea tare. 10x pt poze.
eu am schimbat furtunurile de frana fata - spate, respectiv Quinton Hazell si Ferodo. Lichid Dot 4 am pus de la Prelix, deoarece de foarte, foarte multa vreme pun antigel de la ei si sunt extrem de multumit (nu numai eu, dar si radiatorul :-).
acestea fiind spuse, MERSI CATALIN pentru ajutorul dat in CT!!!
ah, era sa uit. mi-au venit si ultimile becuri cu leduri 5050, asa ca am inlocuit pe spate semnalizarile care erau mai slabe, cu ledurile mai mici.
Multumesc tare mult pentru aprecieri si urari!
Astazi am schimbat pompa master de la ambreiaj, am readus la viata electroventilatorul si am reglat frana de mana. Nu de alta dar maine are programare la RAR "printesa", apoi aruncam 1000 de euro pe timbru si cheltuieli aferente.
Eu am anulat ambele catalizatoare si n-am simtit vreo diferenta nici in bine, nici in rau. Una dintre sondele lambda, cea de pe bankul 1(la v6 sunt doua bank-uri) imi da niste valori aiurea, il face pe nenea ECU sa bage mai multa benzina, si de aici un consum marit... Chestia e ca asa imi dadea si inainte de a scoate catalizatoarele, deci nu stiu ce sa cred. Azi am comandat catalizator universal si poimaine mi-l monteaza. Sunt foarte curios daca isi va reveni sonda lambda, sau o fi si ea terminata...Quote:
Originally Posted by Eugen_piano [Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
sa nu treaca ziua sa nu spui si eu :-D mi-am schimbat carcasa de la telecomanda. tzipla! (acum stiu si eu ce buton sa apas :-)))
Azi i-am pus catalizator. In sfarsit motorul merge in parametrii normali.
Fratilor, catalizatorul are un foarte important rol in buna functionare a motorului, nu faceti greseala pe care am facut-o eu, sa-l eliminati. Daca il eliminati ca vi se pare ceva neinregula la el, schimbati-l imediat cu unul nou, indiferent ca e original sau nu. Fara catalizator motorul merge haotic si consuma mult.