azi am reusit dupa doua luni sa am loc de parcare cu blocator asa ca roverul sta linistit are locul lui...
Printable View
azi am reusit dupa doua luni sa am loc de parcare cu blocator asa ca roverul sta linistit are locul lui...
Am reparat butucul de la portbagaj. Pot iar sa descui portbagajul cu cheia. :)
azi am cumparat o pompa noua de benzina... ma gandesc ca daca dau jos rezervorul, sa stiu o socoteala :-)
cu ocazia asta, pentru operatiune am cumparat si 2 capre... asa ca SUNT UN TARAN :-DDDDD
in plus, m-am gandit sa colantez eu stopurile din spate, cu folie de protectie, asa ca am trecut pe la depozit si am luat folie StoneGuard de la Oracal... de vazut, am vazut cum se face... in teorie stiu... vedem practica ce spune zilele astea :-P
Salutare roveristii!!! Nu am mai postat de foarte mult timp deoarece sunt super ocupat si deabia daca mai am timp sa deschid laptopul. Saptamana aceasta am reusit sa fac un upgrade la 75 ul meu benzinar. i-am inlocuit vechea instalatie gpl montata de fabrica in 2003 cu una de ultima generatie tomasetto. Dupa primul plin facut am scos un consum mediu (mai mult in oras decat afara) de 9 litri gaz la suta. Ma declar supermultumit de investitia facuta....va las pe voi sa trageti concluzii avand in vedere ca pretul gazului nu este nici macar la jumatatea benzinei. La cati km fac lunar,sper ca intr-un an sa amortizez investitia.
Leo, bine ai revenit. don't worry, nu te-am uitat :-)))
eu am dat jos rezervorul azi... tot ce putea merge prost si tot ce putea sa fie ruginit spre gata stricat si cam toate legile lui Murhpy s-au aplicat. DAR, cel mai important, l-am dat pana la urma afara with minimal damage :-) in apararea mea, aveam si un scut destul de dificil de scos :-P
Eugen...folia care ai luat-o pentru stopuri este transparenta? se poate aplica si pe faruri dupa o polishare?
Leonard, cat te-a costat instalatia? E cuplata la obd-ul mașinii?
Leo, un prieten de al meu le-a dat cu lac acum 2 ani si acum zici ca-s noi.Quote:
Originally Posted by leonard75 [Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
da, oracal stoneguard. am avut pe toate farurile pana acum. dupa polishare este chiar indicat ori sa dai cu lac, ori sa pui folie cu protectie UV, pentru ca altfel se vor matui din nou. si da, e transparenta, ca sa nu am probleme cu politia rutiera.Quote:
Originally Posted by leonard75 [Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
ps: am avut folie pe farurile vechi cam 2-3 ani pana acum si aratau ca noi. doar ca acum am schimbat modelul de far :-)
ps2: folia ofera si avantajul ca iti tine farul intreg, in caz de ceva incidente... nu mai intra apa s.a.m.d.
schimbat bucse la tija schimbatorului [Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register] [Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register] [Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register] mai am doua daca are cineva nevoie sa ma contacteze si saboti frana .
Am facut încălzirea din scaune...cam discreta, ce sa zic. E ok ca si intensitate, dar ma așteptam sa se facă simțită mai devreme de...4-5 minute.
e gandita pentru baieti, "care" cica nu e prea sanatos sa arda acolo, stii tu, intre picioare :-)))
eu am dat cu solutie antirugina de la Nigrin pe sub masina... am pensulat la greu... si din pacate, multa solutia a curs chiar pe mine... eu fara sa port manusi de data asta... asa ca m-am ales cu cateva arsuri... deh, semne de frumusete :-P
BLOOD, SWEAT and TEARS, cum s-ar zice.
Apropo, Eugen, nu arsesem nimic, era de vina multimetrul. Mi-a luat ceva sa ma prind.
chiar m-am bucurat cand ai zis ca le-ai facut. acum vorbind practic, nu stiu cat de tare ar trebui sa se simta... eu am pus doar pe spatare... iarna le simt dupa cateva minute... depinde cat de groasa e geaca si evident, cat de groasa e husa :-) oricum, trebuie sa le las cam 10-15 minute pana sa fie nevoie sa le opresc, ca devine prea cald...
pe partea asta vreau sa fac o automatizare, cu un senzor de temperatura si un termostat digital pe 12V... sa setez temperatura care o vreau in scaune si sa ramana asa. am piesele, dar mai dureaza muuuuuuuuuult... ca-n ardeal... INCET, DAR BINE!
Eu am nevoie de spatiu si am golit portbagajul, demontat statie si condensator care m-au cam încurcat si vreau sa scap de ele definitiv. Daca e careva interesat le vând: statie pe 4 canale, condensator 1,2 farad si poate dau si difuzoarele de 20 cm cu tot cu poliță eventual.
Ce statie este si in ce bani o dai?Quote:
Originally Posted by mateotl [Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
Ieri, din lipsa de ocupatie m-am apucat sa vopsesc un volan de mahon+piele crem de Rover 75. Partea de mahon am dat-o cu lac cu ceva timp in urma si ramasese pielea de vopsi, piele prin care din crem am facut-o neagra. Asa ca am luat o sticluta de acetona cu care am degresat pielea, dupa care cu vopsea de piele de la VOPEL (vopsea+fixator) m-am apucat de treaba.
Am dat 3 maini de vopsea pana acum (la intervale de cca 20-25min) si pot spune ca sunt foarte mutumit de cum se prezinta pana acum. O sa-l mai verific o data si la lumina zilei sa vedem cum se vede, dupa care doresc sa-i mai aplic o mana de vopsea dupa care fixatorul si sa vedem ce iese! :)
Atasez poze cu volanul inainte de vopsire si cu el dupa ce am dat prima mana.
[Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
Vopel am folosit si eu pt scaune... i-am dat si lui RKN o sticluta... e destul de cunoscut si cu multe review-uri bune pe forumuri. Personal n-am apucat sa testez klumea Vopelul, dar repet, pentru ceilalti care nu au volane din piele, am vopsit volanul de plastic cu PlastiDip romanesc si arata vorb-aia "impecabil", chiar si dupa 1 an.
As vrea sa vopsesc si airbag-ul tot negru, dar nu stiu ce sa fac: sa ma risc tot cu vopel sau cu plastidip?!
Vopelul este DOAR pentru piele... pe alte suprafete nu sta bine, se ia, si cel mai nasol, atrage tot praful pentru ca ramane lipicios... eu am dat din greseala peste piele ecologica... deci, plastidip, zic eu. am scris mai demult pe grupul de facebook... eu am luat varianta made in RO... miroase dulceag de pleci din casa 2-3 zile, dar in rest este la calitate europeana :-D
Scuze de răspuns cu întârziere, le-am dat la prima strigare unui coleg de munca.
Zilele astea am tras de mașină la greu, foarte mulțumit de spațiul rezultat din rabatare banchete.
Azi am trimis-o sa se spele,Eu nu am nici un merit azi,dar iar iei i-am schimbat parbrizul.Cu parbriz original,intrebati pe forum daca aveti nevoie,Nu merita sa dati banii pe porcarii "compatibile".I-am schimbat tot iei si fisele de la bujii, BOSCH cumparate de la epiesa. Putin mai scurte decit originalele dar se pot aranja.Se pune daca i-am facut plinul de benzina?
Azi i-am pus instalatie GPL. Mai necesita ceva adaptari reglaje dar sper sa fie mai bine. Va tin la curent, dca sunt multumit fac si un topic cu poze si pareri.
YES. dupa multe lupte, sfinti enumerati, biserici ridicate si alte cele, am reusit sa pun la loc rezervorul reconditionat (tratat antirugina, antifonat, astupat una bucata gaura mica produsa din vina proprie).
am inlocuit si toate furtunurile: vacuum 6mm, tur 8mm, retur 6mm, alimentare benzina 42mm cel englezesc original (desi stuturile sunt de 45mm), refulare 19mm sau pt ce o fi celalalt de furtun.
am facut si proba, am verificat si plutitorul... lucrurile par bune.
ps: cum n-am avut rampa, am lucrat cu masina ridicata pe capre, de unde si foarte, foarte, foarte multe frustrari :-D
azi am terminat de antifonat burta... am folosit antifon de la Sprint, gata diluat - foarte, foarte bun. recomand cu cea mai mare incredere.
*in unele locuri am ramas fara, si pentru ca magazinele erau inchise, am luat celebra VOPSEA INSONORIZANTA CAUCIUCATA facuta de Fabryo... asta este, cred, cea mai veche de pe piata... este nediluata... la bidon de 5 kg!!!!!!!!!!!!!!! si ieftina ca braga!!!!!!!!!!! am tot vazut pe forumuri ca se mai plangea lumea, ca ieftin si prost, DAR NU ESTE ASA. eu am dat cu ea concentrata. s-a intins mai greu, cu mai mult stropit si multa vopsea cazand peste mine, dar s-a uscat foarte misto si este super cauciucata.
**in alte locuri, mai inguste sau mai greu accesibile, am dat cu antifon spray. de la K2. ciudatel, asa ii zice la firma:-) este un spray excelent. se usuca incredibil de repede si stratul este chiar gros.
Buna seara, am mers si eu la o nunta sambata iar urmatoarea zi am constatat ca cineva mia zgariat bara din spate in partea dreapta langa rezervor .Am avut noroc ca mia zgariat doar vopseaua . Am dat cu wd 40 si am reusit aproape sa sterg vopseaua care nu imi apartine .Iar acuma se vad doar ceva urme dar nu mai stiu ce produse as putea folosi sa mai remediez (oare ceva pasta pentru zgarieturi ar ajuta) . ???
Multumesc anticipat
Trebuia sa stergi cu benzina nu cu wd40. Nu prea ai ce folosi pt zgarieturi.
eu am inceput izolatul termic la portierele din spate. :-)
Ok , Mulțumesc
azi am terminat de instalat tetierele spate. cu atat mai interesant cu cat am folosit tetiere de pe R75 si prinderile de plastic de pe ceva Ford :-))) cu ocazia asta am dat tapiteria cu Bio-Carpet... macar o data la cativa ani sa fie totul curat :-P
I am schimbat distributia . de data asta am iesit mai ieftin cumparand separat rolele si curelele 445 lei fata de 550 cel mai ieftin kit
>100 lei diferenta. nu-i rau :-)
la noi a nins in draci si a viscolit intr-o veselie (senzatie de frig de -10)... eu am inceput sa lucrez la plafon si erau degetele asa de inghetate ca nu simteam cand dadeam peste silicon :-D
Eu am montat un subwoofer underseat in torpedou. Pioneer TS-WX11A.
Am reușit sa fac 3000km pe gpl in numai 3 saptamani si sunt foarte mulțumit de consum.
azi m-am prins de ce tapiteria este atat de scumpa... adica, in fine, daca vrei calitate.
de ex: acum cativa ani, mi-am refacut plafonul. am folosit prenandez de la Bison. nediluat si scump (cel putin fata de cel romanesc) :-))) am dat din plin cu pensula si a tinut, si chiar tine mai departe foarte bine. zilele astea, in schimb, am trecut la alt level :-P am inceput sa folosesc ADEZIV SPRAY (tot pe baza de prenandez, dupa cum miroase), de la TESA. varianta extra super mega duper strong! costa 50 de lei tubul, deh, un fleac, hi-hi-hi, dar este cu Muuuuuuuuult mai "fortos" decat Bisonul. zic asta pentru ca a trebuit sa dau jos atat materiale prinse cu Bison, cat si materiale prinse cu Tesa. cele lipite cu Tesa, aproape ca s-au rupt. clar este superior. ca bonus, mai are si avantajul ca nu lasa dare si se intinde UNIFORM!
sa revenim. fratilor, daca pun la socoteala 2 tuburi de spray la plafon (pt ca am lipit burete insonorizant), plus inca 2 tuburi de spray pentru alte tapiterii (airbaguri cortina, portiere, diverse imbracari pentru roll cage) si inca vre-o 4m de imitatie de piele (35 ron per ml), zic 4 ca sa fie si de rezerva... pai cum ziceam, COSTA :-)))) si in afara de asta, ocupa si foarte-foarte mult timp. ah, sa nu uit, Superglue de la Bison, tub mare, ca sa poti sa lipesti fiecare margine in parte klumea. inca 10 roni la factura. auleo! :-))) bine ca nu intra nevasta pe forum :-P
ps: fara huse! alea am decis ca o sa le iau din comert, si o sa folosesc banda dublu adeziva ca sa se muleze asa cum trebuie :-)
azi am luat o tura de covorase de cauciuc Good Year... ce sa zic, sper sa fie un an bun :-)))
Mateotl....bine ai venit in clubul GPL-istilor!!! Eu am gpl pe masina de cand am luat-o ,adica aproape 4 ani si sunt supermultumit. Cred ca in acesti ani la economia la carburant facuta am amorsat si banii pe care i-am dat pe masina. Traiasca gpl-ul.
Acum vreo doua saptamani mi s-a aprins in bord martorul de placute uzate,asa ca azi m-am pus sa depistez defectul....am gasit firul de la senzorul de uzura de pe spate frecat de janta si implicit rupt...l-am relipit cu pistolul de lipit,l-am izolat cu tuburi termocontractante si l-am prins bine in locasul lui sa nu mai frece pe janta. totul e ok!
azi nu prea am avut timp. doar am schimbat becurile led de la inmatriculare si de la torpedou. maine spre sa muncesc mai mult :-)
pt cine a urmarit in trecut Top Gear, a aparut The Grand Tour, acum gasindu-se la episodul 3. vizionare placuta!