-
si pentru ca lumea nu sta pe loc, uite un link interesant:
[Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
citez: "May 2016 issue of Car Mechanics (UK magazine) will carry a 2-page article on Rover MEMS diagnostic software for Windows and Android. The Windows programs are MEMSGauge and MEMSLogger/MEMSAnalyser, and the Andriod app is MEMSDiag. (MEMSGauge also has a Linux version.)"
dupa ceva sapaturi de suprafata :-), MEMS Gauge functioneaza DOAR pentru ecu v. 1.6, in timp ce MEMS Logger/Analyser merge atat pe 1.6, cat si pe 1.9... singura problema este ca nu arata real-time data, ci doar inregistreaza (de unde si denumirea de logger)... asadar, valorile se pot vedea "dupa", pe calculator (partea de analyser).
*cel putin asa inteleg eu din descriere... cablu pentru mems logger/analyser am deja, asa ca voi testa imediat ce gasesc putin timp liber.
-
liviu.boia, tu cu ce interfata te-ai conectat in cazul TOAF?
-
cu o interfata compatibila INPA (K+ DCAN) la care unesti pinii7 cu 8. daca nu-i unesti, nu-ti vede calculatorul de bord, LSM-ul si modulul de la scaune, in cazul meu. interfata m-a costat 80 lei pe un site de cumparaturi din romania. va stau la dispozitie si cu alte lamuriri, daca pot. succes!
-
pentru cei interesati de diagnosticari pe Rover 75 si ZT, a mai aparut un ”dispozitiv” numit ”virtual T4” care emuleaza partea de hardware a sistemului testbook t4 si care functioneaza cu o interfata vag-com modificata. utilizeaza tot softul RDS 5.06 impreuna cu DST-ul. acest soft emulator costa 150 lire.
-
[Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register] legatura catre Virtual T4.
-
parfum :-D mii de multumiri pentru completari. are logica faza cu pinii, pt ca 8-ul este "vendor option", asadar specific fabricantului, iar 7 este K Line.
hai ca treptat se extinde threadul :-P
-
A probat cineva TOAF?
Merge cu asa ceva:
la care se conecteaza impreuna pinii 7 si 8.
-
..nu am probat .... dar am deja la activ 4 ecu , 5 ecu confort, un immo ....si 5 ceasuri .....depanate in urma TOAF .....
..oricum din ce am vazut constatat toaf este facut pe baza unui program de diag modificat de chinezi pentru bmw si "actualizat" cu ceva coduri de rover...
.... optiunile care se regasesc la alte softuri "compatibile" rover - ori nu sunt pentru rover ori sunt ajutate sa para de rover ... :)
... mai sunt diverse scannere care pot citi pe ici pe colo (nu in intregime) informatii si parametri la nivel primar ..care se pot citi si cu un aparat de masura... este mai usor sa fie cititi prin mufa obd...
...am mai vazut solutia (nerecomandata) sa pui cei doi pini in scurt 7 si 8 adica sa pui doua magistrale in comun care prin natura lor trebuie sa fie separate ... si pe urma ne miram dece avem probleme... :)
deocmdata nu pot recomanda o varianta viabila al altui soft/interfata pentru rover
ATENTIE - ori ce conectare cu o alta interfata duce ecu in stare de avarie limitand performantele masini - motivul alte interfete citesc/scriu in zone protejate in care nu ar trebui sa aiba acces...
M.
-
Frumos,Macar pentru citirea codurilor de eroare ar fi meritat.Ramine insa problema conexiunii intre 7 si 8.Fiindca sint doua magistrale de date pe un singur fir care se pot "bate" intre ele la un moment dat.Si nu stiu daca sint accesate pe rind de TOAF.
Multumesc pentru informatie.Poate ajuta si pe altii sa evite neplaceri.
-
..nu este problema de accesare diferentiata a magistralelor (care se poate face soft) ... problema e ca fizic ele se cupleaza ... interfata trebuie sa aiba doua conexiuni fizice separate ... ceace nu se intampla decat la interfetele foarte scumpe si care oricum nu stiu de rover ....:( ... adica pinii nu trebuie uniti sub nici o forma .... sau da ..daca iti asumi ... :) costurile ...
M.