-
Asta e o treaba foarte migaloasa si complexa care personal ma depaseste. Nu stiu cat de mica poate fi incinta unui dif de 30 de cm. Am auzit ca ar fi niste aplicatii care iti calculeaza direct volumul incintei in functie de proprietatile difuzorului. Mai sunt si alte siteuri mai de specialitate pe care se discuta mai profesionist despre asta, gen forumul electronistilor. Un search pe Google te-ar lamuri mai bine. Cred totusi ca pentru o incinta mica iti trebuie un difuzor mic...si rau.
-
cauta pe google, direct in romana, "vreau sa fac incinta subwoofer" sau "sa construiesc" etc.
ATENTIE!!! sunt multe forumuri de electronisti, gen elfoforum etc., cu sfaturi chiar profi, cu calculatoare de litraj, etc, cu schite tehnice.
eu de pe un site de genul asta, electronisti din romania, mi-am gasit schema pentru alarma de nivel la antigel... avem baieti foarte destepti.
-
-
bravo. baga niste caracteristici (in&out, functii etc.) si niste impresii (de pilda, poate merge mai rau decat stock :-))))).
kiddin' :-P
-
Stai ca nu am facut nimic deocamdata. Asa mi se intampla mereu. Ma bucur mai mult inainte sa le iau, iar cand le am parca nici nu m-ar mai interesa...mai bine ca nu imi pot permite totul ca as fi cel mai nefericit om din lume...Pana una alta ma simt ca motanul prins la farfuria cu smantana ca am cam depasit bugetul, fara aprobare, daca ma intelegi. ;)
Caracteristici:
MOSFET 4 x 50 W
Tuner D4Q AM/FM cu RDS si 24 de posturi presetate
Reda: CD-Audio (inclusiv CD-R/CD-RW),MP3,WMA
Intrare USB pe panoul frontal detsabil
Intrare AUX-in pe panoul frontal detasabil
Iluminare taste - portocaliu
1 preout RCA
control volum subwoofer
Functie search/scan/repeat
Random play
Tuner Radio:
Compatibil RDS
Specificatii audio:
Advenced Sound Retriever
SLA (Source Level Adjuster) - ofera posibilitatea ajustarii de nivele de volum independent pentru fiecare sursa in parte
Balans, fader
Reglaj bass/medii/inalte
Loudness
Filtre HPF si LPF
Egalizator grafic pe 5 benzi
M-a atras prin faptul ca e pe portocaliu ca si bordul si nici foarte scum nu e(300). M-am uitat la ceva filmulete despre inlocuirea vechiului, sper sa nu fie probleme de adaptare ca astea ma enerveaza cel mai rau (englezul e pe stanga). Pe cel vechi o sa-l pun spre vanzare, este in stare foarte buna.
-
1 Attachment(s)
Astazi as fi vrut sa fac un topic separat despre inlocuirea HU original, cu poze si instructiuni. Insa mi-a luat cam mult timp si m-a si enervat.
Cu riscul pierderii garantiei m-am hotarat sa il montez eu, dupa ce am verificat cam ce presupune. Playerul a avut cabluri adaptoare care s-au potrivit perfect, a fost insa nevoie de o mufa adaptoare pt antena radio, am gasit-o doar la Dioda, arata cam asa: [Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
Am intampinat probleme mari din cauza suportului adaptor al HU nou, care avea cam 1mm mai mult decat original. M-a chinuit ceva timp, a trebuit sa-l indoi. Cel vechi are alt sistem de prindere si nu ar fi fost treaba. Am considerat ca ar trebui sa stiti amanuntele astea.
-
Prima impresie despre noul HU Pioneer a fost un pic dezamagitoare, se auzea la el ca celalalt. Insa dupa ce am umblat un pic prin setari pot spune se aude acceptabil, acum se simte ca nu am boxe. Mult bass la purtator, vibreaza usile destul de urat. Mai trebuie sa umblu la reglaje si cred ca totul va fi ok.
-
man, bravo pentru harnicie.
si sunt de acord, sa schimbi HU, si mie mi s-a parut destul de frustrant. nu zic cat mi-a luat prima oara cand am dat cas-ul jos :-)))
aceeasi problema cu mufa de la antena radio :-D ca sa vezi!
in rest, stai linistit, in masina nu o sa se auda niciodata ca la cinema, de exemplu. nu ai sa ai un true surround. pentru ca, in functie de scaunul pe care stai, esti in alta pozitie fata de boxe.
si eu am tot umblat la reglaje, dar imediat ce misc capul in alta parte, se aude diferit... EVIDENT!!!
astept si eu sa prind ocazia sa fac un test comparativ cu un Fiesta nou. are un coleg si se aude chiar beton... foarte, foarte bine... din pacate pentru noi, Fiesta, de pilda, e mult mai bine izolata fonic... asadar, comparatia nu e chiar doar intre boxe...
-
Din pacate asta e a doua masina pe care o am cu problema asta, izolatia fonica. Dynamat-ul e destul de scump, iar alte genuri de folii bituminoase mai ieftine (gen aluband) au efecte secundare, mai ales vara. Eu singura imbunatatire pe care o mai pot aduce ar fi difuzoare mai mari, infipte in plafonul din spate. Cele stock de pe fata isi fac treaba binisor inca, mai bine decat BP. Intr-adevar sa renunt la vechiul cd player a fost o idee indoielnica dintotdeauna, imi sta in fire sa renunt greu la unele lucruri, dar trebuie sa evoluam.
Sfatul meu dupa aceasta experienta pentru cei care vor mai citi este sa puna difuzoare mai mari ca dimensiuni, cele pe 10 sau 13 sunt doar niste jucarii frumusele. Lucrurile mai serioase incep de pe la 16 cm incolo si cred ca investitia cea mai economica si sigura sunt cele ovale (6x9 inch). Pe principiul "prea sarac pentru lucruri ieftine" mai bine ai rabdare si strangi bani de ceva mai profi, este domeniul in care chiar pretul face diferenta. Din pacate sau fericire si brandurile mari gen Pioneer, JVC etc s-au inscris la clasa entry level cu produse accesibile ca pret de la care ai asteptari mari, dar primesti destul de putin...Din experienta mea cu doua masini si tot ce am mai citit si studiat,intrebat, vazut inlocuirea sistemului audio stock nu incepe cu difuzoarele, ci cu HU. Inlocuirea difuzoarelor nu mi-a adus un upgrade sesizabil, poate un 5%., dar m-a convins in privinta playerului. Desi convins de Alpine, pe care il recomand cu caldura, am mers pe Pioneer, care sper sa-mi dovedeasca multe in timp. Acum trebuie sa ma orientez spre boxe mai serioase care sa-l puna in valoare. Vor fi necesare si anumite modificari fizice.
-
man, Aluband NU este folie bituminoasa... este doar o "pojghita" de folie de aluminiu foarte lipicioasa :-))) de altfel, este foarte buna pentru izolari termice. in ceea ce priveste audio - nu are cum sa reduca vibratiile.
*pentru izolari fonice, poti incerca PEE, dar gros. izoleaza foarte bine zgomotele din exterior.
*pentru zbarnaielile de la tabla - eventual o mana de teroson gros.
astea sunt solutiile ieftine. ajuta, e drept, dar nu e ca la pimp my ride :-D
in rest, eu nu cred ca difurile stock de pe fata se aud mai bine :-))) vezi ca sunt si de dimensiuni diferite...
tehnic vorbind, boxele pe 3 cai sunt mai bune si mai clare decat cele pe 2 cai. punct.
si mai bune decat toate astea sunt boxele dedicate... pentru asta iti trebuie filtre si multa munca, uneori chiar modificari.
***cam ce ziceai tu la inceput tu tweetere, dar nu 2 boxe, ci 3 (bass, mid, hi)***
oricum, ti-ai facut o idee cam cat ai investit pana acum (HU+boxe+timp) si cam cat ai castigat... (oricum este mai bine, nu-i stres).
acum imagineaza-ti cam cat ar trebui investit ca sa fie totul perfect... si daca merita investitia :-D
ps: boxele vechi zici ca merg bine... le poti conecta si pe ele... ai surround. le poti pune chiar pe filtre, in functie de nevoi.
oricum, SPOR LA TREABA!!! ma duc sa ma joc si eu la sub, sa verific cate ceva. ciao!