-
frate, ai pus poza invers. crezi ca sunt Batman?
:-)))
RELANTI
ti-am mai spus. 825 rpm + sau - 50 rpm. nu o sa-mi schimb raspunsurile. ele sunt luate din Autodata. in afara de asta, nu uita ca si acele din bord pot avea dereglari, 5-10%. pe Delphi iti arata in timp real turatia motorului. Si aici pot fi diferente, senzorii au o marja de eroare, totusi... Nimic nu e batut in cuie! DAR, macar pe tester iti arata in cifre (digital) si nu analog - aproximativ, vag, numai cu liniute.
IMOBILIZATOR
ai scos/deconectat bateria sa confirmi ca piuitul e de la asta? Uite, in cazul imobilizatorului, Delphi nu stiu daca o sa se conecteze. La mine nu vrea. Cu alte cuvinte, posibil sa mearga diagnosticat doar pe original, pe T4, la Marcell. Partea buna este ca tu stai aproape de Bucuresti.
pana una alta, ti-a zis si Marcell, ti-am spus si eu la telefon. baga o lista cu tot ce ai verificat si cu toate simptomele care le prezinta masina. Dupa care, rezolva-le PE RAND. nu le amesteca.
maine au intalnire in Bucuresti. poate dai o fuga, doar vremea e frumoasa.
-
eugen, mi-a picat acum fisa cu relantiul. de verificat mult mai simplu, in ceea ce priveste rpm.
Du-te la orice statie care face ITP. Baietii cand se conecteaza la bateria ta, iti zic imediat cate rpm ai la relanti. Si asta este cat se poate de exact. Mult mai ieftin decat orice tester.
-
cred ca o sa ma apuc de strans banuti si cand consider ca e de ajuns trag o fuga la marcel si in caz ca trebuie schimbat ceva il schimb pe loc .
-
pana strangi bani, suna-l pe Gaina Catalin - Mangalia - 0722724964 - [Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
El e de meserie mecanic (!!!) si are un Rover 25. Lucreaza in CT, asa ca, nu cred sa te coste nimik sa va intalniti sa se uite la masina.
inca nu ai zis de imobilizator. eu astept sa vad daca primesc berea aia :-)))
-
dap o primesti cand ajungi in ct ma suni.am pus azi alt senzor de relanti si aceeasi chestie
-
sa banuiam asta.dar nu se mai aude si cred ca,am si umblat la baterie in timpul acela
-
ia o lanterna klumea si uita-te la imobilizator. dar asta nu acum, ci cand prinzi o zi mai ploioasa... multa umezeala and shit :-) vezi daca ajunge H20 in zona aia... Daca da, atunci incearca sa izolezi mai bine.
Alta idee ar fi sa dai jos imobilizatorul si sa te uiti inauntru. Sa vezi daca este ceva corodat sau nu. Adica, in alte cuvinte, sa determini daca, in cazul imobilizatorului, este o problema FIZICA (hardware - circuite oxidate, lamele indoite, fire dezizolate, apa samd & etc) sau PSIHICA (ha-ha-ha, adica de soft).
Recunosc, uneori doar se strica si nu se vede... Eu am desfacut MFU... m-am uitat... era intr-o stare perfecta... impecabila... mai buna ca noua... si totusi, da rateuri :-)))
Anyway and anyhow, spor la treaba si succes. Eu iti dau un semn cand ajung acasa! Bafta mare!
-
cum reglez si eu pedala la ambreiaj? Sta foarte jos si cateodata nu intra in viteza. Ambreiajul foloseste acelasi lichid ca la frane? Cand trebuie schimbat lichidul de frane si daca trebuie si pentru cutia de viteze?
-
in documentele de service, lichidul de frana este recomandat sa fie schimbat o data la 2 ani. dot 4 sau, daca incingi franele, dot 5.1 (atentie, nu 5.0, sunt diferite!).
*ideea este ca respectivul lichid este foarte sensibil la umezeala... iar in timp, evident, "prinde" apa.
uleiul de la cutia de viteze se schimba foarte usor. intra aproape 2 litrii (1.8 litrii, mai exact) si este de tipul vechi 75-80. cred ca poti folosi si 75-90, dar oricum, 75-80 este mai ieftin si este exact ce a fost pus din fabrica.
sunt multi mecanici care nu schimba niciodata uleiul din CV... in fine, no comment, prostie mai mare nu cred ca se poate... eu il schimb tot o data la doi ani... dar cred ca o sa extind perioada la 3 ani... posibil sa exagerez cu chestia asta, dar un interval de maxim 60000 de km, cam cat o distributie, cred ca suna decent.
despre ambreiaj... nu stiu cam nimik :-(
-
cat lichid de frana intra in instalatie?