-
man, asta cu trasul de roata, indiferent daca pui mainile ca pe volan sau pe diagonala (depinde fiecare cum vrea), este pentru joc...
felul in care se invarte si cat de usor sau ce se aude cand se invarte intra la alta categorie, ce tine de griparea rulmentului...
eu asa stiam, ca pe fata cam pana pe la 2 ture, maxim... in fine, il sun acum pe mecanic sa vad... daca nu ne ploua :-)
-
azi am vazut burduful de la planetara soferului care da semne de RAS excesiv... siti voi, unii rad pana crapa :-))) cam asa si cu burduful din dotare... inca nu a terminat ultima gluma, dar va trebui sa renunt la serviciile lui :-D
-
am fost la mecanic... lol, dar lol, dar muahaha-hhhh :-))
scot roata...
eu zic: are buza (discul, n.a.)... raspuns: aia nu e buza...
eu zic: sa rectificam... eu aud: nooo, e foarte bine...
eu zic: am masurat...e cam la limita, poate ar trebui schimbat discul... raspuns: e groooos, nu trebuie :-)))
eu zic: pe spate se invarte prea mult... eu aud: serios...hmmm, poate mai trebuie reglat... nu-i stres... ii bun... totul ok... ne vedem luni. zambeste, ca poate trece ploaia :-D
mda. deci, franele sunt beton, dar dupa standarde romanesti :-P
se pare ca placutele strang putin prea mult, la "relanti"... etrier, piston, o sa demontam si curatam de luni incolo.
intrebare, oare daca exista testele euro NCAP, o fi aparut si un echivalent romanesc, IN_CAP :-)))
-
Eugen,prea dramatizezi...daca nu iti convin raspunsurile...concediaza mecanicul!!:D
-
era pamflet, man :-) in fratii astia doi, chiar am cea mai mare incredere...
m-am documentat acum, si poate incerc eu maine sa vad care e treaba, daca nu toarna de sus :-)))
nu de alta, dar as avea nevoie sa merg extraurban pe weekend :-) si n-am chef sa incing franele :-P
-
YES! desi nu aveam chef sa invat acum... si evident ca prima data mi-a luat mai mult timp, dar...
am invatat sa scot/schimb placutele de frana si discurile aferente! :-))) LUX. i rule! dupa care am facut o tura prin orash, sa vad daca ratez vreun stop sau nu... din fericire, si culmea, franele chiar tin :-P
ps: problema sunt placutele de pe partea pasagerului...
-
''floare la ureche''...sa vezi ce frumos va fi cand vei invata sa schimbi un arc sau sa dai jos o caseta de directie...sa faci o distributie...etc!!! Atunci sa vezi ce satisfactie o sa ai ,cand totul va fi ''ceas'' dupa munca si sudoarea palmelor tale (ce frumos am zis...parca's Eminescu;) )...nu una-doua...masina in service,...bani de multe ori aruncati degeaba la toti ''mecanicii aftermarket''.
-
da man, subscriu... inca nu ma gandesc atat de departe, dar stiu ce zici :-)))
mecanicii sunt practic, vecini cu mine... deci ajung foarte repede la ei, chiar daca imping masina :-P numai ca tura asta erau ocupati...
am studiat ieri schemele de la saboti... din ce am vazut in notitele mele, un sabot era de 4.x si altul era de 3.x mm, ultima oara cand am desfacut... de unde diferenta asta intre ei? daca nu ma insel, era la fel la ambele roti...
-
asa se uzeaza saboti de obicei cel pe care e prins frina de mana se uzeaza mai greu
-
ma gandeam :-) dar uite ca, dupa mai multe cautari, nu gasisem nicaieri ceva foarte clar...
mersi.