-
Ionutz, pt K series, undeva intre 9.6 si 11 bari e foarte bine... si da, sunt motoare unde au scos pana la 15 bari!!! chiar pe forumul din UK...
pentru cabluri, furtunuri si orice altceva aveti de adus din compartimentul motor, in dreptul soferului, deasupra pedalelor, este o membrana de cauciuc, rotunda... pe acolo :-) o vezi imediat daca te bagi pe spate la pedalier.
-
so, AZI am igienizat instalatia de ventilatie/clima si am schimbat filtrul :-)
-
Pe acolo am tras cablul statie, intre timp am gasit alt loc, dar imi trebuie un supor, n-a mers cu banda dublu adeziva, apropo pozele tale de la tuning nu se mai vad...
Legat de compresie nu ma refer la la valoarea de 12 bari daca e bine... stiu ca e bine.
Intrebam ce inseamna raport de compresie 10:1 ? :rolleyes:daaaaa!!!
-
RECTIFICARE: pozele care au fost pe imageshack nu mai sunt valabile... asta e :-)
cat pentru intrebarile tehnice, citez:
Acel 10 la 1 este un raport de compresie, este o caracteristica constructiva a motorului, constanta pe toata perioada exploatarii.
Concret, acest raport de compresie reprezinta raportul dintre volumul camerei de ardere atunci cand pistonul se afla in punctul mort inferior si volumul acesteia atunci cand pistonul urca in punctul mort superior.
Compresia este cu totul altceva, traducandu-se prin presiunea care se formeaza in camera de ardere atunci cand pistonul se afla la punctul mort superior. In functie de tipul motorului, exista o valoare minima a compresiei, comunicata de producator, sub care se considera ca motorul este uzat. Cauzele sunt multiple: uzura segmentilor, depuneri de calamina, garnitura de chiulasa defecta, supape care nu inchid bine sau la timp, fisuri in piston, cilindru sau chiulasa samd.
Lucrurile sunt usor de inteles pentru cei care cunosc principiile de functionare ale motoarelor in patru timpi.
(cam asta a fost cel mai inteligibil raspuns gasit pe forumurile din ro...)
-
Ionut, daca intrebi de locul unde l-am pus (manometrul), este vorba despre locul cu blankul de la oglinzile electrice...
dar, NU RECOMAND sa instalati manometre in cabina sau orice alte ceasuri posibile, DECAT daca sunt DIGITALE!!!
cele analogice fac zgomot!
exista o varianta de manometru analog, cu displayul inundat, gen acvariu... care cica este "mut"... dar nu am vazut live asa ceva :-)
-
L-am injurat putin... a luat-o razna. Acum 2 saptamani : brate, bucse, amortizoare, bielete. Dupa 2000 de km s-a gandit rulmentul spate ca nu l-am bagat niciodata in seama + tamponul inferior al motorului. Asa ca astazi am facut cumparaturi, mult iubitul ebay ptr bucsa tampon Powerflex. Desi stiu ca multi au spus ca nu sunt bune, am gasit una cu gauri, special ptr diesel, asa, sa o testam. Si mai plusez cu primele mele cumparaturi pe rimmerbros. In weekend am treaba :D
-
-
Dumi, cei de la rimmerbros sunt super, super ok! uneori gasesti piese originale chiar mai ieftine... evident, cand au ceva promotii... era un volan nou-noutz de 25/ZR la 30 de lire... parfum... ma costa mai mult sa-l reconditionez :-)))
in alta ordine de idei, in sfarsit, dupa aproape o luna, am reusit si eu sa dau un aspirator si o curatenie sora cu detailingul interior... lux... arata cu totul altfel acum masina :-)))
mi-au venit si farurile Angel Eyes si prima impresie e foarte buna. arata mult mai profi decat se vede in pozele de pe forumuri... si, in ciuda asteptarilor, materialul este foarte bun... o sa dureze si cu ele, dar punctul de plecare e mai ok decat as fi crezut.
-
Astazi in pauza de masa am schimbat rulmentul. Huruia si daca invarteai roata cu mana.
-
despre ce rulment e vorba Dumitru?...de pe spate?...ce reper,cota, are?? chiar asa usor se schimba ...?