noutati (cel putin pentru mine :-)
uite ca nu am mai fost atent la faza cu testerele si a aparut ceva nou la orizont:
daca v-a placut Torque, pentru ca se poate lucra de pe mobil (fara laptopuri, fara alte interfete) si daca aveti o masina pre-OBD2, se pare ca acum exista o solutie si pentru noi.
tot o aplicatie pt Android, care costa aprox. 50 de roni (exista si o varianta free) si care zice ca se poate conecta la MEMS 1.6 si MEMS 1.9. mai mult, in afara de citirea datelor live si a erorilor, afirma ca poate "trimui" alimentarea cu benzina la relanti, avansul aprinderii si cam atat :-)
[Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]
va dati seama ca de ieri seara sunt in extaz :-))) din pacate, inca nu am apucat sa testez softul... masina inca nu este functionala, cablu OBD-USB nu am si la servici ne bat la cap cu prostii :-P dar este pe to-do listul meu :-P
MEMS Diag & Autocom - date live
in cazul MEMS Diag, am folosit versiunea gratuita... am cumparat varianta full, dar aceasta nu a vrut sa se conecteze :-) totusi, tineti cont ca este un soft dezvoltat de o singura persoana, din pasiune pentru cea de-a doua masina... deci, hobby... iar pentru un hobby, chiar este ceva sa programezi in android si sa poti comunica cu un ecu pre-obd2.
eh, si inca un lucru... pe 200 nu exista foarte multa avionica :-D nu avem cine stie ce setari, nu avem tuning sau o mie de senzori pe care sa ii vedem rasfoind alte o mie de pagini de meniu... este o masina simpla... proiectata elegant, dar simplu!
***alte info: pozele arata valorile obtinute la relanti... pana sa schimb interfetele si sa booteze windows-ul, antigelul s-a mai incalzit putin... relantiul oscileaza si el in limitele bunului simt (face asta in mod constant, din fabrica), iar sonda lambda, prin definitie, are un semnal care sare in toata plaja de valori, iar la relanti, in deosebit in zona de valori mici, ceea ce se vede si in poze.
MEMS Diag - meniu
Autocom - meniu
MEMS vs Autocom
(acolo unde am putut compara rezultatele, aka acelasi parametru identificabil, aceeasi unitate de masura)
RPM 908 --- 890
MAP kpa 35 --- 35
Coolant temp 93 --- 96 (dupa 5 minute)
Inlet temp 57 --- 63 (dupa 5 minute)
Battery voltage 13.5 --- 13.6
Lambda voltage 0.13 --- 0.32
Fuel trim 103% --- 101%
Idle position (live) 46 --- 45
Idle base (target) 41 --- 41
si cam atat :-) nu am descoperit apa calda, dar se conecteaza... isi face treaba, citeste valorile si arata inclusiv erorile (meniul functioneaza, dar la mine nu avea nimik de afisat)...
pt un soft moca, utilizabil cu telefonul din dotare (in general), este o jucarie interesanta care stie sa verifice majoritatea senzorilor de pe masina.