200, 25, ZR & SW - must know info
era sa uit. un amanunt interesant, poate nu chiar cea mai desteapta decizie a baietilor de la Rover.
Fazele scurta si lunga sunt DIRECT pe maneta. NU EXISTA releu! Evident, fiecare far in parte are sigurante, dar tot consumul este pe maneta, adica pe intrerupator! Ceea ce inseamna ca maneta este supusa la un tratament destul de intens: ~14 amperi. De aici si desele probleme semnalate pe forumul din UK.
Inutil sa spun ca in zona respectiva, la baza volanului, sunt conexiunile care duc inclusiv la airbag...
Anyway, ideea de baza este ca, desi instalarea unui sistem HID reprezinta o modificare la instalatia electrica originala, in cazul nostru, cred ca un harness de xenon este mult mai sigur decat firele stock. Inclusiv sigurantele de pe cablajele xenon sunt mai bine dimensionate decat cele default de la Rover. Ma refer la partea de conductivitate electrica, la wiring in sine, nu la luminozitate, glare si alte probleme care apar impreuna cu un set de becuri HID.
update - in orash, zi de zi
am iesit azi din orash, dar, din pacate, am facut drumul pe lumina... o parte din mine spera sa se intunece mai repede, sa pot sa testez corneringul pe serpentine... n-a fost sa fie.
in oras totul e ok. dupa ce am reorientat proiectoarele, se simte o imbunatatire, dar nu extraordinara... in sensul ca, pe unde circul in mod obisnuit (centrul orashului, deh), iluminatul public este oricum destul de ok.
spre "periferie", cateva cotituri de la Cora si altele care dau in podul din Manastur (ultimul) sau chiar in parcare la Polus, s-a vazut clar mai bine, dar... again, nu e ca si cand ar fi fost bezna.
eu am vrut cornering pentru curbe la viteze mari, de pilda serpentinele spre Brasov, dar... astept mai departe o ocazie de testare real-life.