La ce magazine?
La ce magazine?
Buna ziua. Am schimbat motorul la un Rover 75, motor 2000, v6, benzina , intr-un sevice autorizat, motorul a fost sdus de ei din dezmembrari, dupa ce mi l-au schimbat am observat ca imi da apa afara si la un drum mai lung mi-a fiert apa, trebuia aerisit motorul, pe unde se poate aerisi? este posibil sa fie infundat radiatorul sau vreun furtun, sa fie capacul la vasul de expansiune, dus termostatul sau dusa garnitura de chiuloasa? Ulei nu consuma si nici nu a crescut nivelul. Cum pot verifica mai simplu? pe unde se aeriseste un Rover 75 motor 2000 benzina V6. Furtunul ala mai gros care vine la radiator si are un aerisitor pe el este rece, asa trebuie sa fie?
teoretic ti-ai raspuns singur la intrebare. te intorci la ei, fiind autorizat ti-au dat si o minima garantie, nu ca ar conta. asta conteaza numai pentru a trece motorul in carte. asa ca , fiind in garantie si motorul si lucrarea te intorci la ei sa rezolve, nu trebuie sa iti bati capul. dupa cum spui tu pare termostat si neaerisita.
Ride4Fun
http://www.blaxy.ro
sa scriu si eu ca poate credeti ca am vandut masina....nu ,nu am vandut ''bestiuta'' si nici nu am de gand!! In ultima vreme sunt cam ocupat si din cauza aceasta nu am mai postat nimic. Am reusit si eu sa imi ''strang'' toate componentele ce tin de servodirectie,mai exact pompa ,curea si rola intinzatoare...cele doua din urma sunt noi,iar pompa este in stare impecabila,si cu aceasta cale tin sa ii multumesc prietenului Bacy pentru gestul frumos pe care l-a facut. Maine cred ca ma voi apuca sa le inlocuiesc prin eliminare sa vad de unde este sursa ''scartaitului'' la intoarceri stanga sau dreapta de pe loc cu volanul luat viraj maxim.
Astazi am remediat ''scartaitul'' si smuciturile pe care le aveam in volan la intoarcere cu volanul virat maxim! Toata problema s-a dovedit a fi din rola intinzatoare. Banuiesc faptul ca s-a blocat pentru scurt timp(spun pentru scurt timp deoarece merg cu problema asta de vreo luna) rulmentul rolei deoarece am descoperit pe o parte aproximativ 1,5 cm de frecare,in loc sa fie perfect rotunda in locul respectiv era aproape plana.Attachment 5369Attachment 5370Attachment 5371
off-topic: pt K-Series exista nu mai putin de 4 (!!!) tipuri de garnitura de chiuloasa!
-elastomer de culoare portocalie/rosie (varianta originala, montata din fabrica)
-elastomer de culoare albastra (varianta noua si imbunatatita)
-MLS + Head Saver Shim (facuta pentru Land Rover... aia de credem ca e cea mai buna, dar nu e chiar asa :-)
-kitul Kavachi (facut pentru "proaspetele" N-Series), supranumit si "Ultimate" (evident), care vine cu tot cu "editia" mai rigida de Oil Rail, precum si cu suruburi de clasa 10 (asta implica alte unghiuri de strangere).
*MLS-ul a dat si el suficiente rateuri, asa ca garnitura se alege in functie de starea fizica a motorului. n-am acum timp sa fac un thread diferit, asa ca dau drumul la informatie aici, unde cred ca se uita cei mai multi.
bafta mare!
ps: MLS are 3 layere + 1 (Head Saver Shim), iar Kavachi are 6 layere; in primul caz, garnitura de chiuloasa este formata din 2 bucati, iar in cel din urma, dintr-una singura.
Last edited by Eugen_piano; 27-10-2015 at 09:32 PM.
Da-i frumos?!?!?!
Edit:
IMG_20151104_124701.jpgIMG_20151104_124722.jpg
Last edited by mateotl; 06-11-2015 at 08:42 AM.
azi am aerisit instalatia de racire... in sfarsit, am si eu caldura in habitaclu :-))) iei, daca tot vine iarna, mai strang un surub p'afara, mai intru repede inauntru la caldura si tot asa :-D
evident, instalatia de racire este o creatie proprie si are "climatronic"... adica, o sa aibe :-P la viitor.
Ne mai trebuie un voluntar din Constanta ca sa-l aducem pe marcell cu testerul. Suntem trei si ne mai trebuie macar unul.
azi am smirgheluit bumperul fata... cu okazia asta, am slabit 1 kg :-D vopsitor ma fac :-)))
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)