Page 15 of 139 FirstFirst ... 513141516172565115 ... LastLast
Results 141 to 150 of 1381
    Member
    Quote Originally Posted by Eugen_piano View Post
    Claule, e posibil sa fi fost misfire pe injectoarele astea? intreb, ca pe partea de aprindere, banuiesc ca esti ok (bujii and stuff)? bafta mare!
    E posibil, ca azi nu am mai pus-o pe tester dupa ce I-am inlocuit injectoarele cu problem, dar totusi... nu sunt multumit, tot imi tremura putin scaunul intre 2000 si 3000rpm.
    Am incercat sa schimb fisele de la bujii intre ele sa vad vreo diferenta, gandindu-ma ca e posibil sa fie puse gresit, dar mai rau merge motorul cu ele invesate. De ex, imi merge mai bine cand le pun in urmatoarea ordine:
    cilindrii 1, 3, 5(stanga, mijloc, dreapta) cilindrul 1(stanga) corespunde cu bobina din mijloc, cilindrul 3 (mijloc) corespunde cu bobina din stanga din dreptul cilindrului 1, iar cilindrul 5 corespunde cu bobina din dreptul lui.
    Asta sa fie ordinea corecta? Daca le pun altfel, imi da rateuri mari.

Senior Member Eugen_piano's Avatar
    nu stiu la motoarele in V, dar la K series, daca iei un set de fise, e imposibil sa gresesti, pentru ca au lungimi diferite si nu se potrivesc decat intr-un singur fel.
    oricum, ziceai in alt thread ca te-ai lamurit de pe forumul englezesc.
    man, baga mare!

YES. am schimbat boxele (toate 4).
    mi-a fost ciuda saptamana trecuta, cand am demontat usile, ca n-am avut bani de boxe, asa ca a trebuit sa scot again fetele de usi. si surpriza, am uitat sa izolez tocmai papucii (ooops), asa ca maine o sa dau pentru a treia oara usile jos :-P deja cred ca pot sa ma cronometrez :-)))

anyway, pentru cine vrea sa schimbe sau upgradeze boxele, in cazul 200/25/ZR, pe fata ele sunt 16.5, iar pe spate - 13 cm.
    Problemele sunt in felul urmator:
    -pentru boxele din fata aveti nevoie de adaptoare (cica sunt bune alea de Opel). Multa lume face "ramele" din MDF (varianta do it yourself), dar interiorul usilor este un loc destul de ... nepotrivit pentru lemn, ca sa nu zic umed :-D
    -eu am pus un fel de garnituri groase din cauciuc - rol atat de distantiere, cat si de amortizare vibratii;
    -din garniturile care erau stock pe fata, am facut garnituri pentru boxele din portbagaj - boxele originale fiind fixate direct pe plastic. Evident, o garnitura este binevenita, always.

Pentru cine e interesat, recomand seria Blue Magic TL (3-way speakers) de la Blaupunkt. Specificatii tehnice super ok, poate chiar printre cele mai inalte, la un pret... de promotie - la Domo :-D

Member player1's Avatar
    nu indraznesc sa ma compar cu tine in materie de muzica dar in materie de audio indraznesc sa spun ca din cate stiu eu, difuzoarele pe mai multe cai (adica medii si inalte in acelasi difuzor) sunt mai putin performante in comparatie cu cele one way.

si eu le am inlocuit pe ale mele. am montat midbass de 16,5 one way si tweetere in locul celor stock, evident cu filtre ca sa nu intre unele peste altele, spun ei...
    cam 100w pe fiecare usa din fata, 50+50.

astea sunt boxele. am dat cam 400 de lei doar pentru usile fata.
    Last edited by player1; 14-09-2013 at 02:35 AM.

he-he, man, pe cand pe strada mea?

ma refeream ca specificatiile sunt super ok pentru sectorul de boxe 3 cai la pretul respectiv. in CJ nu se gasesc decat AKAI (dar numai de 16.5) si Sony (nimic pe stoc) si SAL (ce sa zic, marea firma :-).

maica-mea are la C3 4 boxe Magnat 3-way de cand a luat masina si se aude mai mult decat duce citroenul :-))) in cazul meu, nu-mi trebuie mai mult. stiu de tweetere, de filtre, impedante (si aici sunt probleme, lumea cam uita :-) samd.

pentru segmentul budget spre medium, boxele pe 3 cai le recomand cu incredere. mai ales, daca ai un HU decent, chiar nu mai e nevoie de sub. se aude excelent, pe bune.

acum, pentru pretentiosi, cat dai, cam atata si face :-)))

eu mai am un sistem 5.1 in KITT, cu tot cu sub... so, nu ma plang. e conectat cu un adaptor, ca nu am iesire RCA la casetofonul stock :-) si are ceva zgomot de fundal din cauza asta. ma duc azi sa vad un HU. daca pot sa fac probe, sa-l aduc inapoi daca nu sunt multumit, ca nu vreau ceva scump.

Member
    eugen tu ai carlig la masina ? daca ai fa mi o poza sa vad cum e prins .in rave are o schema dar la mine nu pica din cauza tobei .

nu. fara carlig.
    apropo, citeste legislatia. am inteles ca NU ai avea voie sa circuli cu carligul montat, decat atunci cand tractezi ceva dupa tine. daca nu este in actiune, cica e ceva mecanism prin care culiseaza (?) nu cunosc exact. asa am auzit.

era sa uit. dupa cum ziceam, am dat fetele de usi jos. again :-))) super profi. rapid. cat ai zice peste :-P
    In cazul in care montati alte difuzoare, sanse sunt ca cele doua lamele sa fie de latimi diferite (+ e mai lat si - e mai ingust). Nu prea bate socoteala cu mufele stock, acestea disparand din peisaj. Si daca tot puneti "papuci" noi, trageti peste ei tub izolant, daca "unu la mie" pica papucul de pe lamela, sa nu faca scurt cu caroseria.

Si nu in ultimul rand, am schimbat casetofonul. Am ajuns si eu in randul lumii :-) Chiar mare diferenta, desi am luat un Watson de 90 de roni :-P Cititor de card, conector USB, Line-In (Aux) si Line-Out (RCA). Cam tot ce vroiam si aveam nevoie.
    Ideea este ca sistemul 5.1 pus pe RCA direct, fara convertor de semnal, e brici, e chiar mai tare decat m-ash fi asteptat. Si cel mai mare plus este tunerul radio - brusc se pare ca am semnal in Cluj; aud si eu radio fara "purici" si alte mizerii. Nu ash fi crezut sa fie diferente asa mari la un radio mp3 ieftin (atentie, doar 4*5W), cand inainte, casetofonul era Panasonic (4*35W).
    Anyway, aveti grija ca cele mai multe aparate din zona entry level (90-130 roni) nu au fete detasabile... (Watson-DA, Freeman si SAL - Nu).

Member
    multumesc am sa ma interesez

din cauza ca acum 4 ani mi-au rupt la spalatorie prinderile de la eleron... si eu am pus cu... silicon... si am mascat cu tot felul de prostii... am decis ca e timpul sa facem lucrarea la cote de fabrica.

Ieri am smirgheluit eleronul (240, 320, 500, 600, 800), am dat trei maini de Plastic Primer (marca Body), dupa care, FARA sa se usuce perfect (asa am citit ca ar fi mai ok) am dat un strat subtire / fin de grund si inca doua straturi pline (marca Dupli-Color).
    Grundul este culoarea gri mat si a iesit mai bine ca din fabrica. Super uniform.

Azi, tocmai am dat cu negru lucios. Inca nu s-a uscat perfect, dar cred ca "metalizatele" nu ies la fel de bine la spray. Oricum, e mult mai bine decat inainte si pot sa renunt la emblema de pe eleron, alaturi de banda izolatoare si cea cromata care ma ajutau sa maschez lipitura cu silicon :-)))
    Ca idee, negrul l-am aplicat la fel, un strat gazat, unul cat se poate de obisnuit si inca doua pline.

Maine urmeaza lacul. De data asta am luat lac normal, cel "sclipicios" nu-mi place. Tot de la Dupli-Color.

Observatii:
    -nu incercati sa acoperiti full din primele doua straturi;
    -fiind vopsea la spray, deci foarte subtire, nu e nevoie de smirgheluit intre straturi (grund / vopsea / lac), dar se poate da cu o laveta pentru a se indeparta orice urma de gazare, fir de praf si altele;
    -cel mai bine este cand "dungile" de vopsea le faceti dintr-o singura miscare, dintr-o parte intr-alta a elementului vopsit;
    -mentineti presiunea constanta pe spray, altfel, daca apasati prea usor sau aveti ezitari, poate sa scuipe;
    -stergeti duza din cand in cand, altfel, o sa scuipe :-)
    -inceperea sprayerii (on) se face inafara elementului de vopsit si incetarea (off) se face dupa ce ati trecut de element.

Page 15 of 139 FirstFirst ... 513141516172565115 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)