Page 6 of 21 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast
Results 51 to 60 of 205
    Senior Member Eugen_piano's Avatar
    mda, mi s-a parut ca da rateuri subwooferul, o ia pe aratura ca afonul :-) si am vrut sa vad daca era din cauza volumului prea tare sau daca este el pe duca. din fericire, sper, era volumul prea la maxim. am scazut la nivele decente si distorsiunile au disparut.

Ionut, vroiam sa te intreb, poate pe parcursul threadului am pierdut eu din vedere sau am uitat, ce anume vrei tu sa imbunatatesti, sau mai precis, ce anume (nu) iti place la sistemul audio de acum?

de pilda, eu aveam un radio-CAS Panasonic. deci, intelegi, nimik digital, nu intrare audio, nu iesire sub, nu mp3... it was a piece of history. in afara de toate minusurile, pana si radioul se auzea ... nu foarte clar :-D

la un moment dat, nu am mai avut nici antena pe masina, ca s-a rupt...

trebuia facut ceva.

1) am pus o antena... mica, discreta, dar eficienta :-))) nu am vrut o antena mare pentru ca am barele pe masina si daca pun portbagajul deasupra, loveste antena si zbarnaie la viteze mari... am patit-o.

2) am schimbat HU. ieftin, dar cu conexiuni. Radioul chiar s-a auzit mult mai bine. Dupa care, evident, avantaje pentru stick si iesire RCA direct la sub... in loc sa mai folosesc un convertor de semnal care cauza paraziti... m-am chinuit un an cu convertorul...

3) boxele noi nu se aud neaparat mai tare... dar se aud mult mai clar... daca las setarile by default, au un sunet metalic, din cauza mediilor-inaltelor prea puternice... dupa ce am umblat la egalizator, a disparut senzatia cu pricina.

4) vibratii si zornaieli nu am avut prea multe nici inainte. am antifonat fetele de usi, am pus toate boxele pe chestii de cauciuc... nu vibreaza nimik. nu zornaie nimik. din afara, ambientul se aude cat sa imi dau seama ca sunt totusi in trafic... iarna, cand e ger, vibreaza tabla, in zona hayonului... asta e... e de la frig :-)))

5) o sa ma uit pe viitor la invertorul de 220. poate ii schimb ventilatorul sau poate il bag in portbagaj, sa nu il mai aud...

Senior Member
    Cele de pe fata chiar se aud mai bine, e drept sunt mai mari, mai mult bass, se simte cand intra, chestii. Despre aluband am cam auzit pe toata lumea ca fiind alternativa la Dynamat, se vb de el la capitolul insonorizare, cat despre descriere de pe dedeman.ro:
    "Banda aluminiu autoadeziva compusa dintr-un strat bituminos acoperit cu folie de aluminiu".

Ma rog, nu am folosit, deci nu bag mana in foc, ceea ce am scris mai sus sunt impresiile mele privind experientele de pana acum in ale audio. Nici pentru interior (in casa) nu prea mi-au iesit pana nu am luat un sistem 5.1 bunicel, deci cred ca am inceput bine cu Pioneer.

Teroson pbl e antifon, e si el in plan, cu pee am incercat, sunt probleme la remontarea usilor (10mm), pasla subtire e o alternativa, dar are si ea neajunsurile ei. Deocamdata vb ca sa nu ma plictisesc, sa se mai incalzeasca si studiez mai bn problema la fata locului. Oricum la cat imi place subiectul o sa tot mai aduc vb. Pacat ca 1 martie nu e despre barbati, poate completam sistemul cu niste 17-uri. Cand zici de filtre te rog sa aprofundezi putin, stiu ca astea coaxiale au deja niste condensatori inclusi (se si vad pe unele) care sa faca diferenta, deci unde as mai putea pune filtre?

la mine a incaput PEE... impins usor :-))) asa, cu grija, cum inchizi un geamantan prea plin :-P dar nu e stres, adica nu am fortat.

da, ai dreptate. conform producatorului, Alu Band este........bituminoasa... F**K! e o minciuna ordinara. probabil ca are ceva bitum, pe undeva, dar iti zic, e atat de subtire cum este folia de aluminiu folosita la bucatarie. de asta m-a indus in eroare. la cat de "transparenta" este, nu prea se potriveste la insonorizare.

referitor la filtre... astea arata ca o placuta cu circuite... semnalul audio nu se pune direct pe boxa, in cazul asta. se conecteaza la respectivul filtru... de la filtru, care are rolul sa le desparta, ies 2 semnale pentru boxa 2 cai mid-bass si tweeter sau trei semnale pentru trei boxe - joase, medii si inalte.

boxele pe 3 cai au in ele asa ceva, sau asemanator, pentru a despartii frecventele pentru fiecare membrana in parte.

nu stiu daca am fost foarte explicit, dar sper ca ai prins ideea. nu e punctul meu forte pentru ca nu am folosit asa ceva.

daca nu ma insel, tot pe cablul de audio, se pot pune filtre care sa elimine anumite frecvente, stiu si eu, banuiesc ca alea la care zbarnaie boxa... filtrele astea sunt ca niste sigurante pe fir...

Senior Member
    Ai mai scris intre timp. Topicul l-am deschis pentru ca e unul din subiectele mele preferate pe forum, toti barbatii trec la un moment dat prin asta.

Mi-a zis un tip ca daca o sa fac ceva bun, dupa o sa vreau mai mult. Asa e. Sistemul masinii nu se auzea rau deloc, decent chiar spre bine, radioul fara probleme, reglajele isi faceau treaba, dar totul era direct proportional cu volumul, cum e si normal in mare parte. Am mai scris la inceput ca nu-mi place mereu muzica tare in masina, deci am nevoie de un sunet mai plin la volum mic, cam ca un 2.1 micut de birou,cu placa de sunet pe masura, daca ma intelegi. Poate ca cea mai simpla rezolvare ar fi un subwoofer, dar implica mult deranj, din toate punctele de vedere. Cred ca "smooth" ar fi cuvantul mai potrivit pentru ceea ce vreau eu sa obtin. In mare, eu nu cer ajutorul aici, respect parerile colegilor si le impartasesc pe ale mele,poate va iesi ceva de folos la sfarsit. Oricum iti multumesc ca esti activ in problema.

Senior Member
    Nu-ti fac fata cu scrissul )))

Senior Member
    pai asta spuneam de coaxiale pe 2-3 cai, ca le au incluse, un filtru de separare pus inainte ar influenta tot difuzorul, nu?

Sunt bune pt sistemele de boxe, woofer cu tweeter separat, au reglaje etc. Unu de pe be-loud spunea ca sunt doar un moft, Hu-urile avand inclus asa ceva mai eficient, vezi reglaj bass, medii, inalte.

hu-ul meu e destept, pot fixa anumite frecvente din meniu, intre 50-200 de hz. influenteaza vizibil bass-ul cand urci cu Hz.

Cu izolarea a fost problema la usa din dreapta, din cauza bradutilor de prindere si a clapetei de deschidere din interior. Pe stanga am reusit, dar cum vine primavara, scot tot.
    Last edited by mateotl; 26-02-2014 at 01:08 PM.

Senior Member bacyta's Avatar
    Exista si folie de aluminiu bituminoasa sau cum i-o spune. Are un strat subtire cam de 1mm de un material ca de smoala, foarte lipicios.

da man, daca pui filtru inainte, clar influenteaza toata boxa. dar pui filtru doar la boxele simple, ma gandesc... cam cum erau ale mele de pe spate... cred.

inteleg perfect ce zici. 2.1 de birou suna bestial, mai ales unele de firma (si nu neaparat foarte scumpe). numai ca alea au incinta acustia... diferenta e fooooooarte mare.

pe de alta parte, un SUB micutz, care sa nu ocupe mult spatiu si sa nu crape geamul la maxim... nu e o idee rea.
    la vara ne vedem si o sa asculti philipsul meu. eu zic ca e decent. NU discoteca, dar se aude mai bine cu decat fara :-)))

revin cu amanunte tehnice. pe scurt, ca nu am timp azi.

pentru despartirea in frecvente, sunt filtre low pass si high pass. primul tip este aplicabil pentru subwoofer. high pass este obligatoriu pentru tweetere... altfel, frecventele joase vor distruge membrana micului difuzor.
    *filtrele sunt si ele active sau pasive...

impedanta difuzoarelor are rol in selectarea si dimensionarea amplificatorului... volumului / puterii maxime.

astfel: daca pe un amplificator/radio care este de 4 ohmi, sa zicem 50W*4 cai, noi montam boxe de 2 ohmi, acestea vor consuma de doua ori mai mult curent... bad idea :-))) cu cat impedanta este mai mica (8-4-3-2 ohmi), boxele vor "fura" mai mult curent.
    *un amp de 4 ohmi, dat la maxim, pe boxe de 2... se va arde. in acelasi timp, un amp de 4 ohmi, dat la maxim, dar pe boxe de 8 ohmi, va suna de doua ori mai incet! evident, inmultirea si impartirea la 2 nu sunt chiar matematici exacte... dar este suficient cat sa va faceti o idee.

Page 6 of 21 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)