Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19
    Member gheorghedumitru.dan's Avatar

cai putere sau nu ?

va intreb pentru ca mie cam frica si as vrea sa stiu se poate mari cai la rover 75
    motor 2000 diesel 85 kw cdt bmw 204d2 daca da care ar fi indicat ?

Administrator marcellr's Avatar
    indicat doar upgrade la 131 cu soft original - only T4 - asa cum a fost conceput din fabrica de catre inginerii de la Rover - acest lucru aduce motorul in parametrii normali de functionare - nu mai este gatuit la 116 cai ...- scade consumul optimizeaza mersul etc.....
    se mai poate face tuning la 164 dar deja intram in alta zona - tuningul duce la o uzura prematura a motorului prin obtinerea unui spor de putere daca nu este facut corect
    ..nu dati cu pietre dar tuningul asta face .... daca nu este ok
    MOTO:
    Gandeste-te la ce poti face TU pentru membrii clubului si pentru club
    si
    NU ce poate face clubul pentru tine !

Senior Member
    e valabila cresterea si pt benzina 1.6, 80 kw?

Member alexu's Avatar
    E valabila si pr 1.8?

Member gheorghedumitru.dan's Avatar
    mie imi ajunge ce zici tu marcellr de la 116 la 131 e destul de bine problema e ca sunt in italia ............si astia nu cred ca face treaba asta , mar interesa cat costa si si daca se poate face fara masina .............

Member
    marcell dar la rover 25 td poti sa l urci de la 101 la 116 cp sau stii pe cineva

Member rekinu's Avatar
    Nu merge decat pe 75 diesel. Pentru benzinare sunt alte investitii alte cheltuieli alta mancare de peste. Catalin pt motoarele seria L cum avem noi vezi ca e topic pe forum

Quote Originally Posted by gheorghedumitru.dan View Post
    mie imi ajunge ce zici tu marcellr de la 116 la 131 e destul de bine problema e ca sunt in italia ............si astia nu cred ca face treaba asta , mar interesa cat costa si si daca se poate face fara masina .............
    normal ca ajunge din moment ce se aduce masina la parametrii corecti asa cum a fost conceputa
    costul il ai pe e-mailul cu care te-ai inscris
    se poate si fara masina daca imi trimiti calculatorul motor+ immo+ cheie - eu le scriu - le trimit inapoi ----

M.
    MOTO:
    si

pentru ori ce alta motorizare se face tuning - explicatie pentru ce mai cititi prin alte parti -

si in UK isi fac baietii reclama ca maresc "caii" pe masini cu mai putini cai...

Concret treaba sta asa:
    (ce se poate face si in ce conditii- restul este marketing )

1. marire de la 116 - 131 cai rover 75 diesel MG ZT diesel- soft original rover - asa a fost conceput cu 131 cai - aduce un plus de putere, scade consumul, motorul merge mai bine, etc - recomandare - NU este tuning
    ATENTIE ! Riscuri ZERO - este soft original produs de fabricant

2. aducerea la zi a softului pentru toate tipurile (fara exceptie) de masini ROVER MG - cu soft original - adica se pune ultima versiune de soft scoasa de fabricant pentru modelul de masina detinut - soft original rover - optimizeaza mersul motorului, mai rezolva din problemele existente, mai scade consumul, etc -- recomandare - NU este tuning
    ATENTIE ! Riscuri ZERO - este soft original produs de fabricant - ultima versiune

3. pentru marire putere motor orice alte modele de rover/mg - exista doua variante:

1. soft original rover de pe masini cu puteri superioare- se scrie fortat in calculator - soft modificat sa nu mai verifice anumiti parametrii ai senzorilor - pe scurt supraalimenteaza motorul cu combustibil - si asa fuge mai tare ... - nerecomandat - dupa mine este o varianta doar de a lua bani - este un fel de "tuning" - nerecomandat

2. soft x-part - 135 cai doar rover 75/mg zt diesel - este aproximativ aceiasi varianta de 131 cai soft original fabrica - este o varianta care era folosita mai demult de cei care cumparau o masina cu 116 cai si ca sa nu mai plateasca o diferenta mare de pret apelau la x-part care facea acest lucru aproape la jumatate de pret - recomandata doar daca exista deja facuta pe masina - dece sa faci un upgrade facut de "unii" cand il poti face cel original la acelasi pret

3. tuning- 2 variante

1. prin rescrierea calculatorului cu un soft modificat profesional (ramane de vazut cat de profesional este facut din ultilizarea masinii nu toti care spun ca fac acest lucru profesional o si fac) care modifica parametrii de functionare ai masinii si care tine cont (macar) de o parte din senzori - imbunatateste performantele masinii - recomandat doar daca se face de o firma recunoscuta in tuning - asta pentru a avea garantie cat de cat
    costuri ridicate (de la 250 euro in sus) - recomandat pentru cine doreste sa optimizeze mersul masini - doar pentru diesel - pentru benzina - bani aruncati pe geam
    ATENTIE ori ce tuning se face pe raspunderea propietarului si reduce durata de viata a motorului

2. prin atasarea unei "cutiute" la mufele calculatorului, si a anumitor senzori cu un soft (ramane de vazut cat de profesional este facuta din ultilizarea masinii) care modifica parametrii de functionare ai masinii prin care pacaleste o parte din senzori pentru supraalimentarea lui- "imbunatateste" performantele masinii - ne-recomandat chiar daca este produsa de o firma recunoscuta in tuning si testata costuri ridicate -

ATENTIE ori ce tuning se face pe raspunderea propietarului

Tuningul soft - doar soft - se face doar la diesel cu rezultate concrete
    Tuningul soft- doar soft- la benzina este DEGEABA !!!

Tuningul la motoarele pe benzina se face si soft si mecanic - intodeauna- dar este f scump in raport cu caii pe care ii castigi- iesi mai ieftin cu un motor mai mare
    M.
    MOTO:
    si

Member rekinu's Avatar
    ok si eu de unde stiu ce soft am? daca e vechi sau nou
    I wish I was faster!

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)