Page 18 of 21 FirstFirst ... 81617181920 ... LastLast
Results 171 to 180 of 205
    Senior Member Eugen_piano's Avatar
    1) nu stiu, calitativ, care e diferenta daca ii dai la amp un semnal neamplificat (prin RCA-urile de care vorbesti), sau daca ii bagi semnalul pentru boxe, direct de la ISO...
    *teoretic stiu ce o sa zici, dar eu as verifica practic cum sta treaba... poti sa faci o proba foare usor, ca nu iti trebuie decat doua fire, de la boxele din spate, sa le legi... si poti sa faci comparatia...
    **sunt mai multe aspecte care, chiar daca teoretic pot fi demonstrate, ca "e mai bine asa" sau mai rau, urechea umana nu le percepe!!!... ca si frecventele pe care le pot scoate boxele... BP, de exemplu, urca mult mai sus decat aud eu...sau tu... sau oricare :-P

2) chiar daca boxa, pe hartie, coboara pana la 45Hz, asta nu inseamna ca si suna bine la frecventa aia... tocmai de asta ai potentiometru, sa reglezi pana iti place :-)

3) zi si tu cum se regleaza. nu de alta, dar nu e nimic scris in directia asta...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Eugen_piano View Post
    1)
    *teoretic stiu ce o sa zici, dar eu as verifica practic cum sta treaba... poti sa faci o proba foare usor, ca nu iti trebuie decat doua fire, de la boxele din spate, sa le legi... si poti sa faci comparatia...
    O vreme nu mai vreau sa aud de fire si cabluri asa ca merg pe mana mea.

mua-haaa-hah. serios, multe fire? :-)))
    hai ca de-abia astept sa te AUD la vara. arata foarte promitator ce ai facut.

ps: cand ai timp si chef, pe bune, scrie si tu cum ai reglat... nu stiu pe nimeni cu statie in cj.

bafta mare!

Senior Member
    Pai sa vedem, IMG_20140517_113757.jpgIMG_20140517_113846.jpgIMG_20140517_113920.jpg

Fata (front): IMG_20140517_113857.jpg
    -filtrarea comutata pe HPF (asa am fost sfatuit) nu e mare diferenta de la full si tweeterele suporta mai bine.
    -bass undeva la 2 decibeli, tind spre 4-6...mai vedem, reglam...
    -frecventa L/R 60hz (intre 40 si 80hz), in specificatii difuzoarele coboara pana la 45 hz, dar nu suporta tweeterele.
    -level 1,4 - nu stiu cat scoate exact pe pre-outul rca, dar e destul de ok asa.

Spate (rear): IMG_20140517_113910.jpg
    -filtrare semnal- FULL
    -bass 6 dB, cred ca pot urca mai mult, vedem...
    -frecventa L/R 40hz, adica minim, coboara pana la 38 hz si vad ca nu se plang.
    -level 1,4.

Pe HU aprope totul e pe 0, doar o treapta de loudness, eq presetat (power) si o treapta sound retriever, toate mai ridica un pic standardele sunetului.

Am reglat statia asa la sugestia unui user de pe alt forum, asa cum am mai scris. M-a scos putin la lumina cu frecventele, eram cam bulversat dupa atatea fire intinse.
    Rezultatul e undeva la jumatate intre sq si sp (pentru un om normal, bineinteles). Pot urca mult volum fara distorsiuni, dar clar nu voi asculta la maxim niciodata.

p.s. pozele sunt de kk, incerc sa le uploadez pe undeva.
    Last edited by mateotl; 17-05-2014 at 12:09 PM.

am inteles.
    deci,
    -e un potentiometru de unde selectezi Voltii pentru linia de intrare. asa cum e in cazul tau, low level line input, nivelul e foarte scazut. daca punei intrarea de sunet amplificata trebuia pus pe maxim sau ceva de genul.
    -filtrele, ca sunt HP sau LP, sunt pe fiecare canal... asta nu m-am prins eu la inceput. adica poti sa ai setari diferite pe DReapta si pe STanga...
    -si al patrulea potentiometru e pentru amplificarea basului...GOT IT!

thanks. m-am lamurit.
    *da, diferenta foarte mare intre un HP cu taiere la 60 si un FULL nu trebuie sa fie, ca nu e cine stie ce taiere din frecvente, dupa cum ziceam, unii nici nu auzim toate astea :-)) mai ales cu varsta :-P
    *corect, acum poti sa urci fara sa bagi distorsiuni...ha-ha-ha, dar pun pariu ca nu rezisti in masina :-P nici eu!!! si pe boxele mele bag cam jumate din puterea amplificatorului tau... si nu pot sa stau inauntru!

weekend fain sa ai!

Senior Member
    Am mai reglat ceva, ceva si m-am apropiat destul de mult de ceea ce cautam. De fapt am dat mai incet statia (level), la jumatate, ca si cum as avea pe RCA -uri un semnal de 1.5V, am redus si spatele pt ca acoperea fata si nu e prea placut. Acum pe locurile din fata se aude bine, bass frumos primesc din spate, nu fortat, ci profund, la volum mediu ,acceptabil urechii. Pe locurile din spate cred ca sunt un pic deranjante difuzoarele, sunetul e mai brut, prea aproape de ureche.
    Din pacate nu pot baga doar semnal jos pe spate, pt ca omor celelalte cai. Tweeterul dreapta face nazuri in continuare la volum ridicat.

low level line input, uite aici:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Line_level

in majoritatea cazurilor, semnalul este de pana in 1V... dar la echipamentele profi, poate ajunge pana la 1.7, 1.8V. cam atat despre tensiunea pe RCAurile tale. :-)

pe spate nu ai ce sa-i faci. gandeste-te ca locul OEM al difuzoarelor este deja cam aproape de ureche... iar tu le-ai apropiat si mai mult, in momentul in care le-ai instalat pe politza :-))) asta fara sa pui la socoteala ca sunt mai mari :-P dar stai linistit, daca merg cu tine, ma pun in fatza :-P

oricum, "echilibrare" intre boxe, pe masina, nu poti sa faci, pentru ca din start, sunetul pe care il auzi depinde de pozitia ta: stanga sau dreapta... iar la mine, la 5.1, depinde si de fata sau spate :-P
    *evident, echilibrezi sonorizarea ca nivel, ca amplitudine, dar nu poti sa auzi la fel pe oricare dintre cele 5 locuri.

basul e normal sa fie mai puternic pe spate, indiferent de configuratie, pentru ca altfel, ca sofer, nu ai mai auzi nimic din trafic :-)))

in ceea ce priveste tweeterul, daca este montat bine, ai putea sa verifici crossoverul. daca filtrarea e facuta prin condensator, ca la mine, respectiva piesa se poate strica... si posibil sa lase toate frecventele sa treaca... nu stiu, zic si eu :-)
    dar la nivel maxim, si tweeterele de pe Fiesta paraiau...

Senior Member
    Tweeterele nu au crossover, doar condensator. As putea sa ai fac o proba cu cele vechi...dar n-am chef. Cat despre low level, mi-ar fi fost mai de ajutor pe vechiul cd player. poate daca stiam unde o sa ajung cu proiectul....

i know, i know...
    man, acum serios vorbind, condensatorul ala poate sa puste... daca pui de o parte si de alta un multimetru, si verifici pentru continuitate, condensatorul trebuie sa intrerupa circuitul. daca este strapuns, atunci o sa ai continuitate.

apropo, cum stai cu semnalul FM in constanta? aici parca lasa de dorit...

Senior Member
    Ca tot veni vb de vechiul HU, era foarte stabil pe radio. A fost prima diferenta 'pe minus' pe care am observat-o. In schimb muzica se aude foarte bine cand transmisia e ok.

Page 18 of 21 FirstFirst ... 81617181920 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)