Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 51 to 60 of 70

Thread: Pompa master

Senior Member bacyta's Avatar
    Inainte sa te fi apucat sa schimbi, trebuia mai intai sa te interesezi cu ce se mananca si nu bagai atatia bani si nici sa nu rezolvi problema. Rover-urile sunt masini foarte bune, doar ca nu exista mecanici buni pentru ele.
    Intrebare: ce ai de gand sa facii acum?
    1) Inainte sa te mai apuci sa schimbi ceva, da bateria la o parte si verifica timoneria de la cutia de viteze. Sub baterie pe schimbatorul de viteze sunt 2 bucse, verifica sa nu fie vreuna rupta.
    2) Rulmentul cum se prezinta: este spart, ai pierdut lichid?
    3) In loc de pompa originala de Rover poti monta o pompa de BMW cu mici modificari si nu te duce mai mult de 200-300 lei cu modificari. Eu am modificat una pentru un prieten. Mai e cineva de pe forum care a facut acelasi lucru si functioneaza bine mersi de peste jumatate de an, singurul inconvenient e ca pedala este mult mai tare.
    Imi puteti spune simplu : bacy!

Nobody is perfect, i am nobody!

Administrator marcellr's Avatar
    Salut,
    si bine ai venit in randul nostru
    Din pacate tu esti un caz tipic de posesor de rover care a luat contact cu mecanicii din ro (99 % din ei nu vor sa se informeze ce trebuie facut in cazul unui schimb de chit de ambreaj)
    daca tot ai fost prin service-uri - trebuie sa poti sa iti recuperezi banii dati pe piese care sunt in garantie si nu functioneaza.

sfat, recomandare, info
    pentru a nu mai avea nici o durere de cap, nici o alta problema trebuie respectat intrutotul recomandarea fabricantului
    schimb chit ambreaj
    - de noua masina merge 100.000 km cu un chit de ambreaj ( real pana nu mai merge deloc 115.000 km)
    - urmatoarele chituri de ambreaj se inlocuiesc la 90.000 km

chit de ambreaj
    la rover 75 (benzina sau diesel) - este alcatuit din 4 piese - pompa de ambreaj aflata la pedala - cilindru master, rulmentul de presiune - cilindru slave (care este si el hidraulic), placa presiune, disc ambreaj

mod inlocuire chit

se inlocuiesc obligatoriu toate cele 4 piese

calitate piese

...aici este umpic mai "complicat" ... trebuie avut in vedere data fabricatiei celor doua piese importante pompa+ rulment - daca sunt vechi deja sunt compromise.... nu mai vechi de 1 an data fabricatiei
    se poate merge pe luk delphi ..... cu conditia sa fie originale ! nu doar eticheta....

in ultimul an si jumatate se pare ca pe piata din ro au ajuns stocuri mari de piese vechi (pistonase) luate la lichidari de stocuri .... care au mai mult de 3~4 ani de la fabricatie (fapt confirmat de cel putin 12 posesori care m-au sunat ca au probleme dupa putini km desi au schimbat toate cele 4 piese cu piese noi provenienta ro ......)

ATENTIE ! Un pret pentru o calitate buna nu poate cobora sub un anumit nivel - chiar daca este in promotie !

ce nu trebuie facut (sau se poate face pe cheltuiala voastra ... cu economii care se dovedesc mai scumpe decat economia in initiala.... si sa sa ajungeti la concluziile scrise mai jos)

- NU se folosec piese second hand
    - NU se folosesc diferite "imbunatatiri" - tazu sau inlocuire garnituri pompa, adaptari pompa bmw , etc......
    (toate artificiile forteaza volanta care ea singura costa aproape cat un chit de ambreaj)
    - NU se foloseste rulment -pistonas slave - "ieftin" - care este pentru Land Rover - ca si dimensiuni este acelasi - constructiv are alte materiale in componenta - tine pe rover 75 mult mai putin - la land rover sunt alte rapoarte in cutie (4x4) si este mult mai putin fortat.
    - NU se foloseste deca DOT 3
    - nu se schimba chitul decat la un mecanic care a mai facut macar odata asa ceva (altfel va face scoala pe masina voastra)(si/sau va puteti trezii cu calculatoare arse, pompe abs distruse , cutii stricate....etc si alte probleme aparute care nu au legatura cu chitul de ambreaj ....)

.............
    explicatii:

dece sa schimb toate cele 4 piese ale chitului de ambreaj ?

chitul de ambreaj - pompa master+ rulment -cilindru slave - sunt total independente de masina - functioneaza fara a interactiona cu alte componente
    daca se uzeaza/strica una din piese - va afecta cealalta piesa 100%
    ex. daca se strica rulmentul din cutie acesta prin frecare necorespunzatoare va produce pilitura pe care o va introduce in circuitul pompei bagandu-l in garnituri ......asta pe langa pierderea de lichid....
    daca schimbam doar rulmentul acesta va prelua deja din pilitura existenta in pompa aflata pe masina.....deci ne alegem cu un rulment nou afectat de pilitura
    daca schimbam doar pompa (presupunand ca rulmentul este inca bun) aceasta fiind noua va forta rulmentul scurtand viata acestuia la maxim.....si va produce pilitura ......
    mai este si varianta in care rulmentul nu a produs pilitura si a fost schimbat , dar datorita pompei care este deja uzata acesta nu ambreaza/debreaza corect si acest lucru ducand la defectarea discului/placiii de presiune prin supra incalzire + volanta

placa de presiune+ discul de ambreaj - tin in practica cam 150.000 km (functie si de stilul de mers) - se inlocuiesc odata cu pompa+rulment - pentru ca nu am dori dupa 50.000 km cand vor cadea din cauza uzurii sa ne strice rulment +pompa

dece sa NU folosim "artificii" sau alti inlocuitori.....

mai ieftin mai bun ?

NU - un hotarat NU
    cu ce ne incalzeste ca dam jumatate din pret pe o piesa si ne tine un sfert din timpul normal care ar trebui din care mai facem o vizita sau doua la service .....alti bani pe manopera ..... alta distractie
    dupa 60.000 km vedem ca am dat mai multi bani decat am fi inlocuit totul de la inceput asa cum este recomanda ..... si masina tot nu merge ....

TAZU- un pistonas master cu corp de metal ..... si la ce ne foloseste ? .... corpul pompei in 99,99% din cazuri daca nu a fost fortata neprofesional nu se crapa/sparge/distruge/duce......
    garniturile folosite de TAZU sunt deja la a 5 varianta datorita problemelor pe care le au ...dupa putini km incep sa aiba probleme......
    cauza este ca garniturile sunt facute sa merga bine cu DOT 4..... iar rulmentul din cutie NUMAI cu DOT 3 .....deci problem ....
    (practica din 3 pistonase tazu generatii diferite au iceput sa aiba toate probleme sub 6000km)

sa mai incercat varianta cu pistonasul de BMW (adaptare vas furtunase opritoare).... aceiasi problema de fiabilitate .... plus merge bine numai cu DOT 4

(la roverul 75 DOT 4 este folosit de samsari pentru a resuscita ambreajul ptr maxim 1 luna pe urma se distrug garniturile de tot)

inlocuire garnituri pompa master - nu tine corect nici cat una second hand ---- uzura pompei nu sta numai in garnituri .......... + garnituri din material necorespunzator ....

ATENTIE ! ORICE "IMBUNATATIRE" UZEAZA PREMATUR VOLANTA - o piesa "scumpa" - in mod normal ea se inlocuieste pe la 400.000km

Concluzie(fara a se dori a fi decat un info poate cel mult o recomandare)

Dupa aprox 42~43 chituri de ambreaj inlocuite (3 au revenit masinile ptr au facut 90.000 km) - din care sau intors 0- zero cu probleme de garantie - inlocuit toate cele 4 piese - (piese provenienta UK, noi cu garantie -achizitionate de la firme de profil- nu ebay .....pistonasele fabricate cu cel mult 6 luni inante de montaj - made in france), si incercari cu alti posesori de auto cu tazu, pistonas BMW , etc concluzia este ca nu merita sub nici o forma alceva decat un chit complet si de calitate pentru ambreaj - daca vrei ca 90.000 km sa nu te doara capul

(concluzile de mai sus sunt luate pe baza experentiei si a testelor efectuate practic - nu din auzite - pe mai multe masini, afirmatiile se regasesc in practica 100%)

voi reveni si cu ceva poze .... cand voi ajunge acasa ......

In speranta ca am lamurit cat de cat zona chitului de ambreaj .........astept in continuare intrebari ......aici sau la telefon ......

0763.136.331 NUMAI DUPA ORA 17:30 L-V S: 7:00 - 17:00
    MOTO:
    Gandeste-te la ce poti face TU pentru membrii clubului si pentru club
    si
    NU ce poate face clubul pentru tine !

Sunt de acord cu tine Marcell, dar la cati bani a bagat omu in masina, nu cred ca mai baga inca 3000 lei acum. Cred ca si-a pierdut increderea total in aceasta masina si vrea sa o vada mergand, cu o reparatie cat mai putin costisitoare.

... o repara in conditiile de mai sus sau o poate "carpi" .......
    oricum trebuie sa poata sa recupereze banii macar pe piese

.... oricum eu am incercat sa ii dau un sfat care este mai mult info ......
    ..... astept un telefon din partea lui .... este cel mai simplul sa il pot ajuta sa ia o hotararare intr-un sens sau altul .....

M.
    MOTO:
    si

Junior Member
    salut aseara am avut o discutie cu marcell despre masina mea printre care si trEaba cu ambreiajul urmeaza sa il schimb azi am luat un kit valeo (disc+placa) si din ce am inteles ar mai fi nevoie de pompa si rulmet facand un calcul ies undeva la aprox 2500 doar piesele acum ce nu imi este clar e acea pompa ca din ce am cititar fi una master si una slave si mai e si un pistonas sa stiu ce sa cer nu de alta. am pus ochii pe piesele astea http://www.autokarma.ro/pompa+ambrei.../10150/10364/0 http://www.autokarma.ro/rulment+pres.../10150/10154/0 respectiv de la luk si valeo. astept cateva sfaturi app marcell am scos mufa de la debimetru si nu se simte deocamdata vreo imbunatatire iar pedala e la fel de tare ca pedala de la frana.astept raspunsuri salve!
    Last edited by koasa; 17-02-2015 at 08:20 PM.

pe langa placa presiune + disc ambreaj
    mai trebuie

1 bucata - rulmetul din cutie - denumit (unde ai gasit tu) - rulment presiune ambreaj - (rulmentul din cutie este hidraulic deci contine si pistonasul aferent - nu se comanda separat - el este cea ce se numeste "pistonasul slave"

1 bucata - pompa ambreaj - cea de la pedala - denumit (unde ai gasit tu) -pompa abreaj rover 75 ptr volan pe stanga - (ea este cea ce se numeste "pistonasul master"

....din pacate nu iti pot recomanda un producator anume .... conteaza f mult provenienta de origine a piesei si anul fabricatiei .....

PS. in ro LUK este mai ieftin decat Valeo .... in afara este invers .... care este mai bun ?!?

original pe masina au fost puse luk si delphi ....(din uk eu aduc LUK sau Delphi .... dar luk-ul din uk nu seamana cu luk-ul din ro chiar daca pe ambalaj are acelasi cod ......nici ambalajul nu seamana cu cel de piesa originala )

oricum daca iei tot chitul incearca sa le montezi intr-un service autorizat sa iti poti lua banii pe piese inapoi daca ai probleme cu ele .... pastreaza facturile
    in mod normal ar trebui sa ai garantie la tot 2 ani sau 60.000 km (cel putin asa da fabricantul ptr piesele din UK ....)

succes !

PS. atept noi INFO - si vesti cat mai bune !
    MOTO:
    si

Member leonard75's Avatar
    Scump,scump ,scump....kitul de ambreiaj cap coada ,inclusiv volanta cred ca ajunge undeva la 1000 euro,,plus manopera! Oare se merita?....eu am adaptata de doi ani de zile o pompa de mini one,si a fost schimbata doar pompa ,nu tot kitul, si am km facuti muuulti,avand gpl pe masina imi permit sa fac km.Marcell ai perfecta dreptate, ce spui tu este ideal si recomandat sa schimbi tot kitul odata,dar sa ne gandim si la portofelele noastre mai mult goale...mai depinde si de norocul omului.

.... ai de 2 ani ..ok ...nr km ? si cati din ei facuti afara si cati facuti in oras ..... este bine de stiut ....
    o modificare de genul acesta merita testata - ex, tras rulota la munte , mers destul in oras (oras mai aglomerat) si daca tine macar 50.000km eu zic ca merita ....cu conditia sa nu se duca volanta rulmentul .... acum, te rog, poti face o estimare la km cati si in ce conditii ?......

Multumesc,

M

scump dar merita .....

PS. deci daca ai gaz poti veni muuult mai ieftin la Sibiu la nationala
    MOTO:
    si

Senior Member
    Daca:
    masina abia pleaca de pe loc.
    nu trage bine
    Cupleaza ambreiajul foarte sus
    Pot sa plec de pe loc in orice treapta, chiar si in panta...
    E timpul pentru un ambreiaj nou???

Quote Originally Posted by mateotl View Post
    Daca:
    masina abia pleaca de pe loc.
    nu trage bine
    Cupleaza ambreiajul foarte sus
    Pot sa plec de pe loc in orice treapta, chiar si in panta...
    E timpul pentru un ambreiaj nou???
    Trage frana de mana (daca iti tine) si incearca sa pleci cu a 3-a de pe loc.
    Chiar daca ar fi sa fie ambreiajul, Mateo nu ar trebui sa-ti faci griji deoarece la rover 45 e mult mai ieftin.

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)