Page 118 of 139 FirstFirst ... 1868108116117118119120128 ... LastLast
Results 1.171 to 1.180 of 1381
    Senior Member Eugen_piano's Avatar
    am reusit si eu sa tin minte sa aduc acasa sublerul, sa masor inaltimea chiuloasei care s-a reintors in posesia mea. ATENTIE pentru toti benzinarii care mesteriti la motor: cartea tehnica spune ca inaltimea chiuloasei nu are voie sa fie sub 118.75 mm! ...cam pe acolo sa zic ca ma incadrez si eu..., asa romaneste, plus si minus, ca nu reusesc sa masor cu laserul... oricum, este clar ca loc pentru alta rectificare de chiuloasa nu mai ramane... it is the last stand! he-he, incep sa am emotii sa pun motorul inapoi :-)))

in afara de asta, eu am tot vopsit de cateva zile... azi am dat lacul peste eleron si pe seara am refacut (cred ca pentru a 4-a oara) ceva plastice mai mici care, din cauza frigului si a amestecului de substante, mi-au tot dat efecte adverse...

Senior Member
    Ce garnitura pui? Reinz cu piele sau Payen originala cu cauciuc?

setul de garnituri este facut de BGA. sincer, nu ma incalzesc cu nimik Reinz sau Payen. garniturile de K Series nu sunt decat cu elastomer/cauciuc, cum ar veni - varianta originala (aia care pica) si din metal, denumite MLS (Multi Layer Steel). eu am varianta MLS, iar kitul are in plus, fata de majoritatea, un strat la care ii spune "head saver shim". este o garnitura care ar trebui sa compenseze ceea ce se pierde la rectificarea chiuloasei... si in felul asta, sa nu creasca compresia motorului.

oricum, mai am pana sa pun chiuloasa la loc... eu fac si tabla (rugina), vopsitul, partea electrica... merge foarte incet... nu pot sa lucrez prea multe lucruri deodata, ca nu le fac bine... men are not made for multitasking :-))) in plus, garajul e destul de departe/remote... asta e... ne multumim cu ce avem...

azi am facut o groaza de chestii :-))) printre ele, am asamblat chiuloasa, camele, tra-la-la.
    precaut, am facut o proba cu cheia dinamometrica, sa vad si eu cum face tzac... am folosit un surub cu capul de 10 pentru test; cheia am setat-o la 10nm, iar dupa ceva timp de invartit clichetul, ea a facut pac-pac si am stiut ca totul e gata. evident, am repetat testul de mai multe ori ca sa fiu sigur....

DUPA care, am montat camele si am inceput sa strang suruburile... astea aveau cap de 8... cheia nu a facut nimik, la niciunul dintre ele... nu tzac, nu pac, nu vrooom, nu plici... nimik, nada, zero... am tras de suruburi cu simtz, fara sa fac nebunii, DAR 2 dintre ele s-au rupt... pur si simplu...

hi-hi, sunt un pachet de nervi... pana maine imi trece...

Senior Member bacyta's Avatar
    Daca ai nevoie de ceva de pe motor te servesc cu cea mai mare placere.
    Am si de 1.4 si de 1.6 cu chiuloasele bulite. ))))
    Imi puteti spune simplu : bacy!

Nobody is perfect, i am nobody!

amandoua sunt damaged? tine-le ca povestim, dupa ce termin operatiunea (ha-ha, prin iarna), poate iau eu o chiuloasa pentru piese... cand merg prin tara...

faza e ca suruburile s-a rupt inauntru...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... cand am terminat de strans... mi-e ciuda ca lipiciul ala e foarte scump, 140 roni, si etansarea a iesit beton, ca la carte... vreau sa repar fara sa mai desfac...

si cred ca o sa iau suruburi de la Dedeman si unul cate unul le inlocuiesc pe toate... pe Rimmer zice ca sunt M6x30mm...

Senior Member bacyta's Avatar
    Dar cum le scoti din chiuloasa?
    Imi puteti spune simplu : bacy!

Nobody is perfect, i am nobody!

nu stiu inca, maine ma duc la electrician (el e singurul care lucreaza finutz)... suruburile sunt pe margini... ar fi loc sa gaurim pana pe partea cealalta (la strung?) si sa prind cu surub si piulita...

e aiurea de tot... am fost azi la masina si am verificat cheia dinamometrica... am strans la 10 si la 20nm suruburi in toate pozitiile... cheia a mers impecabil si cu suruburi de 8 si cu suruburi de 10... clic-clac, exact ca pe youtube...
    si vin acasa, si pun cheia pe chiuloasa si strang... si suruburile se tot invart, aiurea... aici e buba, suruburile astea nu se mai opresc... eu tot strang, ei ele brusc fac poc...

ps: ori gaurit numai cat era surubul si facut filet pentru M8...

suruburile stock sunt M6x30... am luat azi un pumn de la Dedeman (la figurat, deci nu in freza) si am incercat cu suruburi noi... nici asa nu a mers foarte frumos... dar, ca norocul, am avut si o punga cu M6x35 (nu plina, asa ca maine trebuie sa mai cumpar)... ei bine, cu astea a mers!!! ocazie cu care am masurat si gaurile de 36mm...

oricum, prin unele locuri sigur sunt probleme cu filetul sau ceva, pentru ca si acum am avut parte de un surub aproape rupt...

si faza cea mai tare este ca internetul e plin de posturi cu suruburile LUNGI rupte atunci cand au strans chiuloasa... serios, dupa ce am dat o tona de bani pe cheia dinamometrica, a inceput sa-mi fie frica sa pun mana pe ea :-)))

Senior Member
    Vezi ca exista extractoare pt suruburi rupte. Sunt un fel de tarozi cu filwt invers. Am vazut pe la selgros. Se gaureste surubul cu burghiu mai mic si se infileteaza extractorul( are filetul invers). Nu stiu daca ai inteles mare lucru...

Page 118 of 139 FirstFirst ... 1868108116117118119120128 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)