Page 13 of 21 FirstFirst ... 31112131415 ... LastLast
Results 121 to 130 of 205
    Senior Member
    Stai linistit, am stabilit deja ca in domeniul asta cat dai atata face.
    Asta e sistemul tau? Il ai deja pe masina sau urmeaza? N-ai scris nimic totusi de player, una din cele mai importante verigi din lant.
    Asteptam tutoriale, dar separat ca sa nu devina un thread plictisitor de stufos.

Cat despre difuzoare si eu si eugen, din experienta, am realizat ca intr-o incinta bine conceputa pot suna ok si cele de 150 de lei, fara amplificator, deci de putere cat mai mica.

Cele stock de pe fata eu unul nu le-as strica. Au con de hartie si suspensie de cauciuc, cu HU-ul nou se auzeau ok la volum mic, pot sa bag mana in foc ca daca insonorizam un pic nu mai renuntam la ele, aruncam ceva mai potent pe spate si aia era.

p.s. aseara am plimbat 4 fete si s-au declarat foarte multumite de sistemul meu...audio.

Senior Member
    Azi am finalizat cu usile, nu erau inca prinse bine, le-am tras niste suruburi discrete pentru ca bradutii sunt praf.

Sunt un pic dezamagit,speram sa pot urca cu volumul mai sus, insa se strica sunetul la volum crescut. Asa cum spunea si eugen in topicul lui, la fiecare piesa este nevoie de alte reglaje.

Nu ajunge nici macar la jumatate asa cum e reglat de mine, doar pe flat si fara nicio procesare ma urc peste 40 din 62 ceea ce e foarte tare ca volum., calitativ, dar nu ceea ce vreau eu.

In concluzie nu pot avea si cantitate si calitate, ori una ori alta...decat poate cu un amplificator. Pe siteurile de specialitate nici nu se concepe sistem fara amplificare, eu am sperat sa sparg mitul.

Va urma un amplificator, cel mai probabil SH, pe 4 canale.

Senior Member Eugen_piano's Avatar
    man, am ascultat asa:

pt basi: awolnation sail
    pt inalte: adda iti arat ca pot
    si inca ceva connect-r: noi ne potrivim.

prima si ultima melodie sunt foarte nasoale pentru sistem. in prima, vocea e foarte metalizata si stridenta... asa ca imediat vezi daca scoti un sunet mai rotunjit sau ba. la "conector", e foarte greu sa iasa un sunet cald, din cauza orchestratiei. singurul track care este standard, pentru sopran si ceva bas, din cand in cand, absolut tipic, e ADDA. foarte, foarte tare pentru capacitatile de redare frecvente inalte.

si da. absolut. daca vrei sa se auda TAREEEEE, atunci trebuie facute setari si reglaje pe fiecare piesa in parte, pentru ca ce ii dai la SAIL, nu poti sa-i dai la ADDA. logic. de asta si un sunetist bun... e foarte scump.

sincer, la ce boxe capabile ai tu, si pe fata, si pe spate... la ce player... nu cred ca merita sa te complici cu un amplificator... eu cred ca suna suficient atat cat ai acum... poate chiar suna prea tare :-))) serios.

la mine, doar pe Watson, 5W, e absolut suficient... nu rezist la drum lung cu un volum mai mare.
    eu vreau sa pun amplificator, pentru ca are in el inclus decodorul Dolby... motivul principal fiind capabilitatea de 5.1. in plus, radioul meu este destul de slabut, deci...

anyway, electricianul meu are un amplificator pe 4 canale de vanzare. 100 de lei. foarte bun. era programat sa il cumpar eu, inainte sa schimb macazul si sa trec pe dolby.
    oricum, gandeste-te bine la faza cu amplificarea, pentru ca o sa fie de cablat. trebuie sa duci sunetul pana la amplificator, dupa care sa il intorci la toate cele 4 boxele... o multime de fire, de asta ma lovesc si eu imediat :-)))

Senior Member
    Nici mie nu-mi plac cablurile, dar...
    Mi-am facut deja o schema in minte si partea mai greoaie ar fi sa trag alimentarea direct de la baterie.
    Oricum sunt nevoit sa ma opresc un pic pentru ca luni m-a prins radarul si mi-a dat cat jumatate de sistem.
    Da-mi mai multe detalii despre amplificatorul ala, te rog.

Legat de piesele descarcate de pe net si eu caut o solutie de compromis.

uite aici:
    http://mercador.ro/oferta/vand-ampli...tml#61cbfd34bb

a fost la el pentru reparat si dupa ce l-a facut, a ramas ca plata pentru alte electronice.
    din cate zicea electricianul, e boboc. nu l-a pus pe masina lui ca nu-l lasa sotia :-)))
    mi-a explicat si ca nu stiu ce componente are pe partea de amplificare, piese care sunt foarte ieftine si usor de schimbat, in caz ca se defecteaza pe viitor. so, intretinerea la modelul asta e usoara, ca sa zic asa.

acum, fara gluma. eu chiar vroiam sa-l iau. nu am facut proba la el, pentru ca nu a mai fost cazul. dar, daca vrei, cand te bate gandul, pot sa ma duc la el sa il testam. suntem vecini :-)

ps: cu cat te-a prins? intreb asa, ca fapt divers... mai e valabila faza ca te lasa in pace pana in 60 de km in orash?

Senior Member
    E interesant ampliful dar a fost prajit si nu stiu daca mai da acelasi randament. Eu nu l-as folosi pt putere mare, doar pe boxe. Vezi ce spune si daca stati la vreun pahar ca intre vecini poate faceti si o proba. Ma interesez si eu la cineva care are habar. Facem o rezervare ca acum sunt fluture.

Cat despre radar, e valabila treaba cu 60. Eu am avut 72 intr-o localitate intinsa pe nu mai mult de un km, m-a luat valul, iar baietii asteptau la cotitura, tipic.

ok. got it.

man, cele mai multe amplificatoare la vanzare... au interventii la activ...
    zic asta pentru ca am vazut... de multe ori nu zice in descriere, dar daca dai telefon, e alta poveste...
    plus ca, indiferent ce spune omul, in momentul in care il desfaci... e putin cam tarziu :-)))

anyway, eu am avut amplificatorul de la Philips, ala vechi, puscat niste condensatori pe acolo. l-am reparat inainte sa il pun pe masina si are deja 2 ani, fara probleme... culmea, cand l-am testat acasa, merge fara zgomot de fundal!!!!! se pare ca de vina era cablul RCA de iesire :-)

oricum, sigur gasesti in CT si, cel mai bine, poti sa probezi direct la tine pe boxe... sa vezi cum merge pe configuratia ta.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Eugen_piano View Post

oricum, sigur gasesti in CT si, cel mai bine, poti sa probezi direct la tine pe boxe... sa vezi cum merge pe configuratia ta.
    Asta ar insemna sa desfac iar usile.
    Sunt mai piperate pe aici. Si oricum nu am bani acum.
    Last edited by mateotl; 30-03-2014 at 04:46 PM.

mate, linistit. cand o sa fie cazul, daca te intereseaza, eu pot sa il verific fara probleme.

in alta ordine de idei, nu trebuie sa desfaci again usile.
    scoti doar HU si te conectezi la firele de acolo. ai mufa maro, unde intra toate cele 8 cabluri audio. se gaseste foarte usor si o mufa mama, in care sa intre... nu poate fi mai mult de 10 lei... eu tocmai ce am procurat una pentru experimentul cu Dolby. mi-a dat-o electricianul din dezmembrari :-)))

semnalul vine pe line out de la HU la amplificator, iar de la amplificator se intoarce pana in spatele HU unde se conecteaza la mufa maro originala. cu ocazia asta, folosesti toate cablajele de pe masina si nu mai trebuie modificat nimic.
    si cel mai frumos, nu mai desfaci usile :-))) ti-am zis, la mine e belea de scos.

stau si ma gandesc la vara, cand vreau sa colantez masina, ca n-am chef sa le desfac din nou... sper sa mearga fara, in zona aia, la bandourile laterale... dar, mai este :-)

Senior Member
    La mine mufa masinii e deja mama...deci imi trebuie invers...sa dau un search
    ca asta, partea maro..reeditez: ca asta trebuie sa fie mufa in cauza.
    beb2707bf50d08a7ab295d71830277b9-149597-700_700.jpg
    Last edited by mateotl; 31-03-2014 at 12:43 AM.

Page 13 of 21 FirstFirst ... 31112131415 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)