ieri am descoperit ca am in casa o sursa atx de 400W... functionala, dar la momentul respectiv fara un scop in viata :-) si am stat si m-am gandit ca de fiecare data cand vreau sa testez ceva la 12V stau si aduc sus bateria... adicatelea, sa vad si eu cat consuma aplificatorul, xenonul (chiar daca nu e cazul acum), ledul... in fine, e bine sa stii. knowledge is power :-P evident ca este mai mult decat un moft, pt ca in functie de asta stii sa dimensionezi firele si sigurantele!
dupa cum era de asteptat, azi am modificat sursa :-) sa aibe si sufletelul meu un 12V DC in casa, la indemana :-P
pe mufa care intra in placa de baza, in cazul in care conectorul are 20 de pini, se pune un intrerupator intre pinii 14 si 15 (fir verde si negru). asta este butonul de power on. iar intre pinii 3 si 4, de pilda, am lipit un consumator (rezistenta de 10W, 2.2 ohmi). consumatorul se pune pe orice fir rosu, ca sa creada sursa ca este conectata la placa de baza. and voila! sursa puternica si solida de curent DC. ATENTIE: rezistenta se incinge klumea... este normal... asa ca aveti grija!
ultima etapa a fost sa unesc toate firele de aceeasi culoare: cele negre (masa), cele rosii (5V), portocalii (3V) si galbene (12V). in felul asta beneficiez de un amperaj crescut si pot testa consumatori mai puternici.

Reply With Quote
))