Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 38
    Senior Member Eugen_piano's Avatar
    du-te la un Praktiker. la raionul auto au tot felul de chestii de la Nigrin. Sunt 2 tipuri de solutie antirugina, daca tabla e gaurita, au si produse pentru reparat (chit, fibra, de toate), iar la sfarsit, este vopsea termorezistenta.... Desi, daca ma intrebi pe mine, iesi mai ieftin cu alta toba, sport (free flow), inox, 200 de lei si garantie :-)
    sau peticesti frumos toba si pastrezi restul solutiilor pentru alte locuri cu rugina.
    bafta mare!

Member player1's Avatar
    merci de sfat. cand te intorci la cluj am doua 75 uri de pus pe tester.

tu nu te joci. n-ai una, ai doua bucati Rover :-) foarte tare. sa le stapanesti sanatos mai departe.

acum, revenind on topic. solutiile anti rugina sunt destul de scumpe, bat spre 50 de roni, impreuna. la care se adauga vopsea termorezistenta, pentru ca grund high temperature, eu inca nu am gasit in Romania. Asta mai inseamna inca 25-30 de roni. Plus, inainte de vopsit, ceva chit, petec, in fine, cat sa astupe gaurile (la modul general)... De asta zic, uneori nu renteaza sa repari.

Eu am vrut sa fac doar burta masinii, dar a trebuit sa iau grund la 4KG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! asa ca, restul o sa fie istorie :-D
    Last edited by Eugen_piano; 18-08-2013 at 01:23 PM.

Member player1's Avatar
    multumesc pentru gandurile bune. am umblat prin tara peste 1500 de km sa gasesc un rover bun. vreo doua saptamani l am cautat.

lasa frate ca merita. eu, cel putin, cred ca 200 (25/ZR/SW) merita din plin.

acum, fiecare masina are problemele ei... pana si C3 al lui maica-mea, luat de nou, dupa 8 ani mai face unele figuri...

hai ca-ti dau alta tema de visare: amphicar. cauta pe youtube ceva filmulete. mie, unul, mi-a picat fatza :-D amphicar e mai tare ca Rover, dar nu pentru mult timp. fac eu o inventie :-D
    Last edited by Eugen_piano; 18-08-2013 at 01:24 PM.

Member player1's Avatar
    Doar nu faci 200-le sa pluteasca...

Foarte tare jucaria asta
    Last edited by player1; 15-08-2013 at 12:38 AM.

playere, sunt in CJ. hai cu flota aici si vedem care masini plutesc pe somes :-D

despre solutii autohtone si ponturi (tips and tricks)

asa, ca o comparatie intre Nigrin si Ro.

Acum 2 ani am facut prima data pragurile. Tipul din CT mi-a dat cu Feruginol pe ele, a sters cu laveta si a vopsit. A facut toata lucrarea intr-o seara, in mai putin de 2-3 ore. A doua zi eu am plecat in Cluj, iar dupa o saptamana, rugina iesea la suprafata pragurilor vopsite recent......
    Dupa penibila intamplare, am facut / repetat eu operatiunea. Am folosit Nigrin solutia nr. 2 (la vremea respectiva nu stiam de "numarul unu"). Desi nu am grunduit (vopsitorul cu care ma imprietenisem nu era mare fan grund... no comment), munca mea a rezistat pana in primavara urmatoare in stare impecabila.

Tip important: Benzile de mascat NU SE LASA pe masina; ele se dau jos la 15-20 minute dupa vopsire.

Alte Tipsuri:
    -DUZA de la spray trebuie curatata de cateva ori chiar in timpul vopsirii. Altfel, aduna resturi si va incepe sa stropeasca.
    -nu se sprayaza direct pe suprafata vizata. Se apasa sprayul inainte de trecerea peste suprafata avuta in vedere si se da drumul candva dupa ce s-a trecut peste zona de vopsit.

Rezumat

Asadar, fusei in CT, unde am gasit un garaj, al carui patron s-a miluit de mine si m-a lasat sa lucrez la masina, cand si unde vrea fibra mea (oarecum).

Masina nu este prea ruginita, dar nici nu merita sa astepti pana cand e toata roasa ca sa o repari. Acestea fiind spuse, am vrut sa "reamenajez" underbody-ul, mai ales ca o sa vina iarna si, again, la noi o sa fie aruncate toate prostiile intru dezapezire.

Planul a fost sa dau burta cu solutiile de la Nigrin (2 la numar), sa aplic un strat de zinc (spray), sa pensulez doua straturi de grund EPOXY (neaparat) si sa finisez cu un strat de antifon cauciucat.

Evident, lucrurile s-au complicat atunci cand a trebuit sa iau grundul la numai 4 kile, moment in care au aparut si alte lucrari la orizont. Asta asa, ca sa nu aruncam materialele :-D

1) S-au facut dinou cele 4 jante in 3D (cu Nigrinul si grundul luat pentru burta, cu vopseaua termo luata pentru esapament si evident, ceva lac la spray);
    2) S-a facut, pentru prima data, zona completa a arcelor, inclusiv tot ce exista sub aripi, protectiile de cauciuc fiind demontate (Nigrin, spray zinc de la Sinto si grund bicomponent);
    3) S-au refacut scuturile (Nigrin, spray zinc, grund epoxy, vopsea termo si antifon pe o parte, Protecta 3 in 1 pe cealalta parte);
    4) S-a facut, asa cum era planificat, burta (Nigrinuri, grund, antifon);
    5) S-a refacut esapamentul si baia de ulei (Nigrin, vopsea termo);
    6) S-au revopsit pragurile si liniile arcelor (solutia completa Nigrin: tratamente anti-rugina, grund, vopsea si lac);
    7) S-au retusat suportii barelor transversale cu produsele de la Nigrin si Protecta 3 in 1;
    8) S-a retusat, in mod identic, linia interioara de la hayon (Nigrin, Protecta).

Daca am uitat ceva, voi mai completa, dar asa arata, luate punct cu punct, lucrarile efectuate.

In principiu, pot sa zic ca am fost foarte multumit de grundul epoxidic cumparat de la Kober.
    Tot numai cuvinte de lauda am si pentru antifonul de la Sinto sau sprayul cu zinc de la aceeasi firma.
    Ceara pentru cavitati de la Nigrin este excelenta, la fel ca si celelalte produse nemtesti destinate auto-moto :-D
    Vaselina alba de la Bison isi merita toti banii, dar, fara nicio discutie, orice alta solutie Bison este de o inalta calitate.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste jantele, acestea ar trebui lacuite cu un lac mai dur, adica un lac CERAMIC. Nu cred ca merita investitia in cazul meu si nici nu stiu de unde as fi putut cumpara asa ceva, dar zic pentru ceilalti colegi care au jante originale din aliaj. Folositi vopsele poliuretanice si lacuri ceramice!

Ca o lamurire, desi am insistat foarte mult pe grundul epoxidic si am recomandat mai sus vopseaua poliuretanica, pentru restul caroseriei, dupa ce aceasta a fost grunduita, este mai bine de acoperit cu vopsea normala (pe baza de apa) + lac (din cauza tolerantei mai bune UV, problema care nu se pune atat de mult la jenti sau underbody).

Gata! Daca aveti intrebari, puneti aici, pentru ca vopsitul, dar mai ales munca de pregatire, sunt lucruri destul de complicate si nu intotdeauna, Gica de la service face treaba asa cum trebuie :-D

Index produse

Solutii anti-rugina (Nigrin)

Spray zinc (Sinto, Den Braven)

Grund epoxidic (Kober)

Antifon (Sinto)

Vopsea termorezistenta (Tessarol)

Vopsea 3 in 1 (Protecta)

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread