Un nene cu diesel cand a vazut cum era uleiul meu la schimb s-a inchinat...dar a admis ca la diesel iese mai negru oricum.
Un nene cu diesel cand a vazut cum era uleiul meu la schimb s-a inchinat...dar a admis ca la diesel iese mai negru oricum.
motoarele Rover pe benzina sunt mai curate!!! clar!!! pentru ca, din cand in cand, sunt spalate si cu antigel :-)))
Salut Baieti ,
Din experienta mea cu R45 benzina , pe care il am de nou din 2002 , am constatat ca uleiul 5w40 sintetic , ii merge cel mai bine .
La inceput , in perioada de garantie , uleiul era schimbat cum zice manualul cu 10w40 , dar dupa 1 an , am mers numai pe CASTROL 5w40 sintetic /10.000km
Masina are acum aprox. 230.000 km , si daca stau la semafor , de multe ori ma uit la turometru , ca am impresia ca s-a oprit motorul , fara gluma ,
si probleme cu urechile nu am .
La diesel e alta problema cu uleiul , preferabil totusi 10w40 , MOBIL 1 / CASTROL , ce va da mana . Cat despre culoarea uleiului cand il schimbati , la benzina se inchide un pic la culoare , iar la diesel obligatoriu se innegreste , ca doar sunt motoare Euro3 .
spot on, sorin... inseamna ca nu mi se pare cu 5-40 :-)))
Ok ma-ti convins si pe mine la urmatorul schimb bag 5w40 :d
ha-ha-ha.
vezi mai intai ce recomanda Autodata si Haynes pentru motorul tau si pentru CLIMA din UK... eu nu stiu cum e la voi iarna si nici vara...
5-40 e un ulei care la rece este mai subtire... in Romania, 10-40 se apropie de limite iarna... drept pentru care, un 5-40 nu este o exagerare... mai ales daca da un ger peste tine...
ca idee, ramai pe ce zice producatorul... nu schimba decat daca ai anumite motive sa o faci... eu am avut...
stii cum e, daca faci liniute, poti sa pui si un 5-50 :-) si te duci sa alergi pe pista de avion :-P
m-am gandit sa o las in ro la nevasta si sa incerc un range rover sport daca tot sunt blocat (contract) in tara asta pe inca vreo 2 ani , e tot rover nu :-)
sau sa vedem nu am rezistat mai mult de 3 ani cu nici o masina,recunosc ca imi este una dintre cele mai greu sa ma despart , daca o sa fac repede sau mai tarziu ramane de vazut urmatoarele cheltuieli din bugetul familiei pe ce se duc![]()
man, depinde ce mecanic/electrician ai acasa... de regula, "meseriasii" mioritici au obiceiul sa tzepuiasca doamnele... cu atat mai mult, cu cat e un R75 si majoritatea nu prea se pricep...
Roverul mi se pare o masina superba... orice model vrei tu... dar cred ca este o masina pentru DIY, pentru cei care stiu sa o diagnosticheze si apoi sa ii si explice mecanicului ce are de facut :-D
asta e motivul pentru care nu am mai insistat sa isi ia maica-mea 75... chiar daca e in CT, si evident, CT e aproape de Buc, adica de Marcell...
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)