cum as putea gasi si eu un Marcel aproape de Baia Mare..........![]()
cum as putea gasi si eu un Marcel aproape de Baia Mare..........![]()
mda... era sa uit un aspect foarte important si anume, DATA EXPIRARII!!!!
-sunt foarte multe cutii, pe care este mentionata o valabilitate de aproximativ 4-5 ani, DAR, "viata de raft" recomandata, tinand cont de diferentele termice pe care le suporta, este de NUMAI 3 ani.
-si aici apare problema cu foarte multe bidoane nemarcate... ne trezim cum achizitionam Mobil 1 nedatat...
:-D
UPDATE:
-eu ma gandesc serios sa schimb uleiul... in viitorul apropiat... si pentru ca am avut o experienta foarte buna cu 5-40, ma gandesc sa incerc un 5-30...
am tot cautat pe net... am gasit cateva Rovere cu 5-30, dar nimic semnificativ...
am cautat si diferente intre 5-40 si 5-30 si iarasi - nimic semnificativ...
am cautat si in Autodata... unde e putina "ameteala", probabil de la caldura de afara :-))) 5-30 este trecut pentru motorul de 1.8L, dar nu pentru cel de 1400 cc. in schimb, uleiurile 5-40 sunt mentionate pt 1.4, la fel de bine cum sunt amintite si uleiurile 10-30...
de inteles, am inteles doar ca se poate cu 5 si se poate cu 30, deci, la nivel de algebra, se poate si cu 5-30...
ma gandesc sa incerc... :-)
Interesant ar fi sa scrii si rationamentul alegerii tale. Cati km are masina, regim de lucru etc.
Ai putea sa constati un consum mai mare de ulei, atat in motor cat si pe langa![]()
Eu nu inteleg o chestie. Producatorii auto recomanda un anumit tip de ulei pentru masinile fabricate de ei. De ce niciunul nu spune ca dupa un anumit numar de km sa se schimbe si specificatiile tehnice ale uleiurilor. Adica sa scrie in carte pana la 100.000km bagi 5w40 si dupa aia 10w40 pana la 200.000km si tot asa. Eu cred ca ne agitam degeaba. Atata timp cat masina este intetinuta cu schimburile la timp nu e nevoie sa apelam la alte uleiuri dupa cum zice nea Gica sau nea Ion.
Ei o garanteaza cam 100 de mii nu? dupa aia nu cred ca ii mai intereseaza.
Aici intervine producatorul de uleiuri.
Da, dar vezi, daca te duci la reprezentante si cu 200.000km la bord tot ulei ce ai avut la 0km iti pun.
Si eu ce spuneam? Nu cred ca-si asuma cineva responsabilitatea.
NU ca nu as sustine teoria ta. Personal nu am avut probleme cu uleiurile.
in 10luni de zile de cand am masina am complectat cam 500ml de ulei motor,e mult? mai exact de 2 ori cam 250ml de fiecare data
Man, eu in 2 ani am vimpletat 1 litru castrol magnatec 10w40. Noxele la rar au iesit cand am omologat gpl-ul, deci inseamna ca e ok consumul asta de ulei.![]()
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)