Evident, este mai simplu sa pui un eleron din dezmembrari, dar daca piesa in cauza este deja in culoarea masinii sau este gata "tunata" (eu tocmai ce refacusem stopul pe leduri...), sau pur si simplu vreti sa pastrati cat mai mult din masina originala, asta este threadul :-)
Poveste veche. In prima zi cand am ajuns cu masina in CJ (2009?), am dus-o la spalatoria OMV super automata si am luat mega pachetul cu toate optiunile, inclusiv optiunea "jos eleronul", ca sa-l poata spala cat mai bine pe ambele parti :-) Ca urmare, dupa multe plimbari prin service-urile mioritice care fugeau de Rover ca draq de tamaie, l-am pus impreuna cu un coleg de conservator.
Prinderile in suruburi le-am lipit la loc (Poxilina), dar cum garniturile disparusera ca magarul in ceata, am umplut restul de gauri cu silicon... Big mistake, pentru ca anul viitor planific sa infoliez masina, in mare parte, iar siliconul trebuie sa dispara din peisaj. Din pacate, in 4 ani cat a stat fixat pe hayon, siliconul s-a facut beton si nu s-a mai dat dus decat cu smirghel (traducerea se face prin cuvantul "revopsire")!
Note:
Sistemul de prindere de pe spatele eleronului, cel lipit cu Poxilina in urma cu 4 ani, s-a comportat impecabil. Fara fisuri, fara desprinderi, aproape perfect. Eleronul vine fixat in patru "chestii" patrate, dintre care eu am reusit sa demontez doar doua (acum, in 2013). Restul, efectiv nu le-am mai putut DEZLIPI! Doar le-am consolidat.