Page 2 of 9 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 82
  1. #11
    Senior Member Eugen_piano's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    1.812
    Rep Power
    13
    -11? man, unde traiesti, la tropice? :-P
    hai sa zic eu... a pornit masina la cheie (nu cred ca la sfert, dar oricum, la prima cheie), in prima iarna cand am luat-o si cand in CJ au fost temperaturi record: sub minus 20 de grade.
    YES!
    ps: cred ca si maica-mea pe Citroen are tot Rombat, ca a schimbat-o recent si-mi suna mult prea cunoscut :-P

  2. #12
    Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Bucuresti
    Posts
    34
    Rep Power
    0
    Revin, pentru ca intr-un final am reusit sa probez o alta baterie pe masina.
    Acumulatorul pe care l-am testat ( de fapt, cu care am probat pornirea masinii ), este unul de pe o masina Ford Mondeo, 2.0 Diesel, a cumatului meu.
    Nu am retinut ce marca era bateria, dar nu asta este important. Am retinut doar ca avea ~70Ah.

    Roverul meu nu a vrut sa porneasca la prima cheie, dar a pornit la a 3-a.
    Am verificat bujiile si am schimbat 2 dintre ele. Am dat cheie, a pornit la sfert.

    Am lasat masina 3-4 ore, timp in care am lucrat la usa dreapta a masinii, care face figuri.
    Dupa 4 ore i-am dat iar cheie si a pornit "la sfert". CU vechea mea baterie !!!
    Acum, banuiesc ca problema ar fi putut fi de la bujii ?! Sa le schimb pe toate, impreuna cu fisele ? Am vazut ca o fisa este putin fisurata la capatul dinspre bujie, pe cauciucul acela... Nu stiu cum sa explic mai detaliat.

    Baterie oricum ii voi cumpara maine, daca gasesc deschis pe undeva. Acum va intreb daca este cazul sa schimb si bujiile si fisele ?!

  3. #13
    Member rekinu's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Brasov
    Posts
    349
    Rep Power
    12
    Eugen....ma enervezi deja. La noi la bv au rasarit ghioceii... -11 pt ca asta a fost temperatura minima. Imi aduc aminte ast vara cand mi-ai pornit masina si nici nu ti-ai dat seama ca motorul merge :-))) nu ma supara la ora asta ca sunt cam beat...............
    I wish I was faster!

  4. #14
    Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Bucuresti
    Posts
    34
    Rep Power
    0
    Mda, tot nu vrea sa porneasca, chiar si cu bujiile curatate, fisele verificate, baterie de 70 Ah... De fapt porneste, dar foarte greu.

    Singura solutie ramasa este sa o duc la un mecanic.


    Multumesc pentru sfaturi !
    Sa auzim numai de bine !

  5. #15
    Senior Member bacyta's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Slobozia/Ialomita
    Posts
    724
    Rep Power
    12
    Inseamna ca faza cu clestii a fost coincidenta. Dupa ce porneste, motorul merge bine, scoate fum ceva? Nivelul lichidului de racire din borcan e ok?
    Vad ca esti din Bucuresti, ia legatura cu Marcell si pui testerul original rover-mg T4 si afli tot.
    Last edited by bacyta; 19-01-2014 at 03:56 PM.

  6. #16
    Senior Member Eugen_piano's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    1.812
    Rep Power
    13
    Quote Originally Posted by rekinu View Post
    Eugen....ma enervezi deja. La noi la bv au rasarit ghioceii... -11 pt ca asta a fost temperatura minima. Imi aduc aminte ast vara cand mi-ai pornit masina si nici nu ti-ai dat seama ca motorul merge :-))) nu ma supara la ora asta ca sunt cam beat...............
    mecanica si gradele merg una dupa alta :-))) mai intai muncesti, dupa care sarbatoresti!
    da copii, recunosc, asta vara NU MI-AM DAT SEAMA cand a pornit masina lui rekinu!!! a fost senzatie!

  7. #17
    Senior Member Eugen_piano's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    1.812
    Rep Power
    13
    Quote Originally Posted by es7ar View Post
    Mda, tot nu vrea sa porneasca, chiar si cu bujiile curatate, fisele verificate, baterie de 70 Ah... De fapt porneste, dar foarte greu.

    Singura solutie ramasa este sa o duc la un mecanic.


    Multumesc pentru sfaturi !
    Sa auzim numai de bine !
    Vezi ca faza cu bujiile curatate... nu intotdeauna functioneaza... am incercat si eu sa curat niste bujii... au iesit ca noi, dar de functionat, tot nu functionau cum trebuie.
    -bujii noi, asta nu e chiar un lucru greu
    -fise noi, chiar daca sunt mai scumpe, merita investitia.
    din pacate, toate componentele imbatranesc...asa ca, mai devreme sau mai tarziu, ori le inlocuim ori dam masina... este inevitabil...

  8. #18
    Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    mangalia
    Posts
    242
    Rep Power
    12
    e normal ca sa cedeze prima planetara stanga caci acolo faci cele mai multe viraje (si mai bruste) eu le am schimbat capetele amandoua la primul semn .vezi ca am pus poze la rubrica ce am facut azi si am explicat cum se desface si se monteaza inapoi eu am un rover 25 si am dat pe un cap de planetara 130 ron.

  9. #19
    Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Bucuresti
    Posts
    34
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by bacyta View Post
    Inseamna ca faza cu clestii a fost coincidenta. Dupa ce porneste, motorul merge bine, scoate fum ceva? Nivelul lichidului de racire din borcan e ok?
    Vad ca esti din Bucuresti, ia legatura cu Marcell si pui testerul original rover-mg T4 si afli tot.
    Multumesc pentru recomandare, am trimis un mail la adresa rovermgclubro@gmail.com .

    @ Eugen_piano :

    Da, stiu ca trebuiesc bagati niste bani in masina, dar la un simplu calcul : Baterie 200 Lei + bujii si fise inca 150 - 200 Lei, avem un total de 400 Lei.
    Componente pe care va trebui inevitabil sa le cumpar, dar nu acum, pentru ca nu stiu sigur ca problema este de acolo.
    Decat sa bag 400 Lei in masina, si s-o tin degeaba in fata blocului, mai bine astept sa o vada un "doctor"

  10. #20
    Senior Member Eugen_piano's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    1.812
    Rep Power
    13
    tine-ne la curent (12v) cu rezultatul.
    bafta mare!

Page 2 of 9 FirstFirst 1234 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Similar Threads

  1. Problema pompa benzina
    By epicness3907 in forum motoare benzina
    Replies: 0
    Last Post: 10-03-2019, 06:48 PM
  2. Pornire rover 25
    By Nesuionel in forum motoare benzina
    Replies: 8
    Last Post: 11-03-2016, 12:58 PM
  3. rover 75 probleme pornire si antigel
    By Stefan is in forum motoare benzina
    Replies: 3
    Last Post: 23-02-2015, 10:48 PM
  4. problema pornire
    By catalinpirvu in forum Rover 400 / 600 / 800 / 45 / MG ZS
    Replies: 6
    Last Post: 30-04-2014, 10:52 AM
  5. Problema pornire
    By Angorik in forum motoare diesel
    Replies: 23
    Last Post: 19-03-2014, 08:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •