Conversia de la cutie manuala la cutie automata (poveste romaneasca)
Conversie motor de la cdt (116) la cdti (131 cai)
23 aprilie 2014
Cautarile au inceput mai mult din cauza faptului ca apasatul pedalei de ambreiaj ma facea frecvent sa ma intreb daca mai exista lichid (DOT3) in borcanul pedalei de ambreiaj (si nu cumva trebuie sa l umplu din nou cu seringa stand in pozitii incomode cu capul pe sub pedalier), lichid care se pierdea din cauza aerisitorului de la cilindrul slave cu care am avut de a face cand schimbasem pompa pedalei de ambreiaj acum vreo 2 ani si pe care am dat 1100 lei (Ebay uk). Venise vremea schimbului cilindrului slave pentru ca ipitura cu poxipol nu etansa, iar cu ocazia asta ma gandeam ca trebuie sa schimb tot kitul, sa l iau nou, inafara de pompa de care vorbeam mai devreme care se comporta impecabil. toate piesele plus uleiul de cutie manuala (doar MTF 94 cum scrie cartea) m ar fi costat 1400 lei. Dupa un calcul sumar am ajuns la concluzia ca este mai rentabil cu automata pe care la o adica o cumperi cu 650-1000 de lei fara anexe , in caz de defectiune. (manopera nu o mai calculez ca e gratis la mine, adica eu lucrez eu ma platesc)
initial am cautat doar cutia si anexele (volanta, convertizor, planetare, pedalier, calculator, instalatie electrica, etc), motorul a venit ca un bonus, nu era in plan dar a intrat repede si usor.
Am inceput cautarile, am gasit masina, am sunat am primit pozele:
Rover 75 Facelift, Connoisseur SE 12/2004 cu 76825 mile la bord, 131 cai
Dotari:
- cutie automata Jatco
- jante 16" forked spoke
- piele neagra
- scaune incalzite, electrice, cu memorie
- dubluclimatronic, oglinzi electrice, incalzite, cromate
- 4 geamuri electrice
- Radio CD (CD413x)
- volan de lemn cu piele
- senzori de parcare
Masina suferise un accident, impact lateral din partea dreapta, prin Germania pe undeva
I au fost afectate: bara fata, farurile, electroventilatorul (care nu le mai avea)
tragerul si radiatoarele, capota, aripile fata, conductele de clima, capacul motorului si lonjeroanele.
in rest toate erau la locul lor.
Dupa doua zile am ajuns intr un sat de langa Baia Mare, am urcat masina pe platforma si am venit cu ea acasa.
![]()