-
cutie viteza
de ieri am ceva dificultati sa bag in viteza intra mai greu dar isi face treaba,am crezut ca e de la vreme dar sa incalzit +7 C si tot nu e ca saptamana trecuta cand au fost si minus,la ce ar trebui sa ma astept daca a mai patit careva? (sunt sigur ca la ceva cheltuieli)
-
Verifica bucsele de la timonerie. Se gasesc sub cutia de labaterie.Dai bateria jos, desfaci suruburile de la cutia in care se baga bateria si o dai la o parte, dupa care o sa vezi furca de pe cutia de viteze. De ea sunt prinse 2 bucse ( o bucsa arata ca un rulment decat ca in loc de bile este cauciuc) ce se prelungesc cu 2 cabluri ce duc la maneta de viteze. In general bucsele alea se cam duc. Verifica-le si vezi ce-i p-acolo, sa nu aiba cauciucul rupt.
-
ms bacy,daca e rupt se poate repra sau trebuie schimbat?
-
Eu am incercat si i-am dat cu silicon negru d-ala de se lipesc geamurile termopan, d-ala de se face cauciuc, darn-a functionat. Era prea rigid si nici nu l-am nimerit la pozitie exact. Mie nu-mi mai intra in a 2-a. Am cumparat timonerie si de atunci no problem.
-
ok ms, bine ca mi-ai spus sa nu-mi vina ceva idee sa o stric mai tare
-
am desfacut pare ok,primele 10min de condus intra usor dupa AIA FACE FIGURI INTRA DESTUL DE GREU sper sa nu cedeze de tot,doar in ianuarie mai am bani de mecanic (cine o mai inventat si craciunul asta cu o gramada de cadouride cumparat) :mad:
-
Daca bucsile sunt ok, urmatorul pas e sa schimbi uleiul in cutie. Daca nici asa n-o rezolvi nu e de bine.
-
Sa schimbi uleiul de la CV e o idee foarte buna. Multa lume are impresia ca uleiul din cutia de viteza nu se schimba niciodata..... dupa 20 de ani, duc masina la Remat cu uleiul original :-)))
-
2 Attachment(s)
[Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register][Dear Guest/Member you can't see link before replyclick here to register]se schimba. vezi ca am pus niste poze cu shimbul de ulei. a iesit cu multa spuma.daca il schimbi baga si un tratament cu teflon. eu am pus metabond.
-
ms acum stiu ce sa fac cu salariul din ianuarie,sper sa ma tina pana atunci